Η Δημοτική Αρχή Κέρκυρας του Συριζα άφησε τα παιδιά στους παιδικούς χωρίς τροφοδοσία!!!!

Ξεσηκώθηκαν οι φορείς από την απαράδεκτη τακτική της Δημοτικής Αρχης Νικολούζου και το μπλοκάρισμα της προμήθειας τροφίμων στους Παιδικούς Σταθμούς..Τα παιδιά  δεν έχουν τα απαραίτητα σίτισης όπως ψωμί κρεατικά, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, εμφιαλωμένου νερού κλπ. με ορατό κίνδυνο το επόμενο διάστημα να ξεμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές του νησιού από κάθε τροφοδοσία.

Μάλιστα λένε χαρακτηριστικά όσοι αντιδρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση ότι τα παιδιά μας ΔΕΝ θα γίνουν ζητιάνοι των μεγαλοεπιχειρηματιών και ότι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Απαράδεκτη επίσης θεωρούν και την προτροπή -ζητιανιά από πλευράς του Δήμου Κέρκυρας προς επιχειρήσεις στο να συνδράμουν σε συγκέντρωση τροφίμων

Πρώτη ενέργεια που θα γίνει είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/05/19 έξω από το Δημαρχείο 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο μπλοκάρισμα της προμήθειας όλων των τροφίμων στους Παιδικούς Σταθμούς και στις κοινωνικές δομές, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ.

H προμήθεια τροφίμων έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του διαγωνισμού, που ο δήμος θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα ένα – ένα όλα τα είδη, με τα οποία σιτίζονται τα παιδιά μας, να εκλείπουν χωρίς κανείς να ξέρει μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό.

Σε μία σειρά Παιδικούς Σταθμούς έχει διακοπεί η τροφοδοσία του ψωμιού, που σιτίζονται τα παιδιά, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε κρεατικά, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, εμφιαλωμένου νερού κλπ. με ορατό κίνδυνο το επόμενο διάστημα να ξεμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές του νησιού από κάθε τροφοδοσία.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου και το τμήμα προμηθειών με ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Παντελιού, για να λύσει το πρόβλημα στην αρχή της εβδομάδας, ζήτησε από επιχειρηματίες να προμηθεύσουν «δωρεάν και εθελοντικά» μια σειρά προϊόντα σε Παιδικούς Σταθμούς, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και την επάρκεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι Παιδικοί Σταθμοί που είχαν λάβει οδηγίες να προμηθευτούν ψωμί από συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν, καθώς η συμφωνημένη ποσότητα με το δήμο είχε ήδη καλυφθεί.

Γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, Σωματεία και Φορείς του νησιού ξεκαθαρίζουμε μια και καλή ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς δεν θα περάσει έτσι.

 

Οι οικογένειές μας πληρώνουν στο κόκαλο τις υπηρεσίες αυτές μέσα από φόρους, ανταποδοτικά τέλη, τσάκισμα μισθών και συντάξεων που μετατρέπονται σε προγράμματα (ΕΣΠΑ, κλπ.) και χαρίζονται ως παχυλές επιδοτήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν μπίζνες!

Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν επαίτες των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχουν δικαίωμα να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι γονείς τους.

Απαιτούμε η δημοτική αρχή, χωρίς καμία καθυστέρηση, να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα, βρίσκοντας τρόπο να προμηθεύσει άμεσα όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και τις κοινωνικές δομές με τα απαραίτητα τρόφιμά, ασφαλή και επαρκή.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΗ 12:00

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)

 

 • ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝ/ΛΩΝ:

  • SANDY BEACH
  • ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA
  • SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
  • LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
  • IKOS DASSIA
  • PELEKAS MONASTERY
  • BOLENTACO LIMITED
 • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • ΠΑΓΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
 • Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button