Η Δήμαρχος Κερκυρας εκοψε και τα νησια μετα τους Αντιδημάρχους..Αλλαγή ονόματος με αντιδράσεις.

Μαχειμάρης: Η Υδραίου τραβάει αλλού το κάρο!!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας ενεκρίθη με 27 ψηφους η αλλαγή ονομασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε Δήμο Κερκυραίων και Διαποντίων. Κόπηκαν από τα Διαπόντια τα Νησιά και έμειναν σκέτο Διαπόντια και η μετονομασία σε Κερκυραίων έφερε αντιδράσεις από το Δήμο του Βορρά και τον εκεί Δήμαρχο κ.Γ.Μαχειμάρη.

Η παράταξη Τρεπεκλή και Καρύδη ψήφισαν παρών ενω η Μ.Δρυ δήλωσε οτι ξεχωρίζουμε τους κατοίκους και χρειαζόταν μια πιο ενωτική ονομασία.

Σε ερώτηση που εθεσε ο επικεφαλής της Κερκυραικής Συμμαχίας κ.Γ.Καρυδης με τον μη ορισμό Αντιδημάρχων η Δήμαρχος κ.Υδραίου απάντησε :«Αν σας ενδιέφερε η πολιτική μου στάση στα Διαπόντια νησιά,  θα με ρωτούσατε πριν καταθέσετε την προσφυγή.  Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος, ορίζει τους αντιδημάρχους.Αντιδήμαρχος σημαίνει αντί του δημάρχου. Για συγκεκριμένους λόγους θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου  από το νόμο να έχω  στην προσωπική μου  ευθύνη Μαθράκι και Ερείκουσα. Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και θέλω να το κάνω με την καλύτερη φροντίδα και εποπτεία, για το καλό των νησιών. Πόσο μάλλον τώρα που προκύπτουν και άλλα θέματα λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης και σημασίας.  Να κάνετε κριτική για το έργο που θα κάνουμε  όχι προκαταβολική αρνητική κριτική»

Ακούστε το ηχητικό με την απάντηση της Δημάρχου Κερκυρας Μερόπης Υδραίου.

Για την μετονομασία υπάρχουν αντιδράσεις και στα Διαπόντια και στους στους δυο Δήμους Βορρά και Νότου.Η πρώτη αντίδραση ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Βορρα κ.Μαχειμάρης ο οποίος αναφέρει οτι η Υδραίου τραβάει αλλού το κάρο!!!!

 Γ.ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ:«Πως μπορούν να κοιμούνται ήρεμοι; Μας χώρισαν σε νότιους και Βόρειους και θα αντιδράσουμε με ολα τα μέσα τα νόμιμα. Δείχνει για ακόμα μια φορά ότι μας αντιμετωπίζουν κατώτερα. Θα πάρουν όλοι Σκληρή απάντηση και η Δήμαρχος που φαίνεται ότι  “τραβάει αλλού το κάρο”.Τι είμαστε εμείς; Δεν είμαστε Κερκυραίοι; Έχουμε τόσα προβλήματα και αυτές οι ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button