Ανάφλεξη στην Ευρώπη? Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, συνεπάγεται και αντίδραση από πλευρά Ρωσίας, Κίνας , Ινδίας .

αντιπυραυλικο ΗΠΑΕπιδεινώνεται η κατάσταση ασφαλείας  στην Ουκρανία από την ύπαρξη σεναρίου που αφορά την τοποθέτηση «στοιχείων» της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στην χώρα αυτή. Στο άκουσμα και μόνο του σεναρίου αυτού η Μόσχα αντέδρασε βίαια  απειλώντας με στρατιωτική επέμβαση σε ουκρανικό έδαφος. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov δήλωσε ότι, «δεν αποκλείει το γεγονός ότι το Κίεβο  εξετάζει μέσω διαβουλεύσεων την τοποθέτηση εξαρτημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην επικράτειά του».αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Εάν η Ουκρανία  φιλοξενήσει στοιχεία του αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας των ΗΠΑ , τότε θα υποστεί τα  αντίποινα της Ρωσίας , η οποία επιθυμεί να εξασφαλίσει την ασφάλειά της», δήλωσε ο  γραμματέας του Ρώσου Προέδρου  Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν εννοείτε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να φιλοξενήσει στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ , και βέβαια μπορεί να γίνει αντιληπτό  μόνο αρνητικά. Διότι θα αποτελεί  μια μεγάλη  απειλή για την Ρωσική Ομοσπονδία. Στην περίπτωση της εγκατάστασης ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ουκρανία, αυτό θα συνεπάγεται της ανάγκης για ρωσική απάντηση, η οποία θα  εξασφαλίζει την ασφάλειά της  »,  δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις  του Turchinov.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η περίπτωση τοποθέτησης συστημάτων ραντάρ και ακόμη χειρότερα συστοιχιών πυραύλων , θα αποτελέσει «απειλή» για το Κρεμλίνο, το οποίο θα επέμβει  άμεσα στο ουκρανικό έδαφος. Η προσέγγιση του ΝΑΤΟ  με το Κίεβο , αποτελεί την λεπτή κόκκινη γραμμή , πίσω από  την οποία, κρύβεται ο όλεθρος στην Ευρώπη.

Η  ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, συνεπάγεται και αντίδραση από πλευρά Ρωσίας, Κίνας , Ινδίας , οι οποίες συνασπίζονται για το σκοπό αυτό.

Η Ουκρανία άθελα της μπορεί να αποτελέσει την « πέτρα του σκανδάλου» ενός μεγάλου , ανεξέλεγκτου, και κυρίως τρομερού πολέμου στην Ευρώπη.

ΠΕΝΤΑΠΌΣΤΑΓΜΑ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close