Ετσι κατήργησαν τα μνημόνια…Από την μια τρύπα βγαίνουν, και στην άλλη μπαίνουν

tripaΓια το έτος 2015:200 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
14 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Bάζει και ο Βαρουφακης υποψηφιότητα για διάπραξη κακουργηματικής απιστίας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου;

Χθες η ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) που είναι διαθέσιμη για τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό διαθέσιμο ποσό αυξάνεται σε 70 δισ. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει από τον ELA περίπου 2-3 δισ. ευρώ, «μαξιλάρι», το οποίο θεωρείται αρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες εκροές καταθέσεων. Η ΕΚΤ πρόκειται να συνεδριάσει για τον ELA πάλι την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, χθες οι εκροές καταθέσεων κυμάνθηκαν στα 350 με 400 εκατ. ευρώ, που είναι πέντε φορές υψηλότερες από τις εκροές των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον και κάτι άλλο: Αύριο Παρασκευή πρέπει να πληρωθούν τόκοι ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ του γνωστού και αμαρτωλού ομολόγου (swap) 13 δις ευρώ της Goldman Sachs, από την εποχή Σημίτη, που σήμερα οφείλεται από την Εθνική Τράπεζα.

 Η εξήγηση που δίνεται λοιπόν, όπως μαθαίνει το Press-gr από έγκυρους παράγοντες, είναι ότι αυτά τα 400 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό…

To ….Success Story του….. Συριζα

krisi

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button