Ερχεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης για τους Αντιδημάρχους στα Διαπόντια..

Η Μ.Υδραίου δεν εκανε ενα βημα για την εφαρμογη του Νομου...

Αυτη την εβδομάδα η το αργότερο στην αρχή της επόμενης αναμένεται συμφωνα με πηγες της Υπηρεσίας η απόφαση απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  μετα την προσφυγή που κατέθεσαν κάτοικοι της Ερείκουσας Μαθρακίου και Οθωνων κατα  υπ αριθμό 2399/2019 απόφασης Δημάρχου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και τον μη ορισμό σε Ερείκουσα και Μαθρακι και του ορισμού Αντιδημάρχου στους Οθωνούς ως δευτερη αρμοδιότητα και οχι κυρια.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων αν και Νομικός προτίμησε να μην εφαρμόσει το Νομο 3852/2010 αρθρο 207 οπως εχει αντικατασταθεί και ισχύει με το αρθρο 5 παρ 2 του Νομου 4623/2019 αλλα και την υπ αριθμό 82 Α.Π 5963/ 20/08/19 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απο την ανάληψη των καθηκόντων της αφησε τα ακριτικά νησια στην τυχη τους και χωρις να μπορουν να συνεδριάσουν νομιμα χωρις την παρουσία Αντιδημάρχου με αποτελεσμα να συνεχιζονται και να αυξάνονται τα προβλήματα στα νησια χωρίς να μπορει να βρεθεί λυση.

Η  αυθαιρετη αυτη απόφαση εδειξε απο την αρχή οτι δεν ενδιαφέρεται παραγματικά για τους Ακριτες κατοίκους οτι δεν τους σεβάστηκε και τους αφησε χωρις αντιπροσώπευση ερμηνεύοντας το Νομο οπως την συνέφερε για να βολέψει λογω προεκλογικών υποσχέσεων για καρεκλες αλλα μελη της παράταξης της σε βαρος των κατοικων των Διαποντιων νησιών.Μαλιστα σε κανένα αλλο μερος στην Ελλάδα δεν εγινε τετοια εκτροπή παρα μονο στη Κέρκυρα.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα οπου σε μικρα νησια εξελέγησαν ατομα απο την Αντιπολίτευση και τοποθετήθηκαν Αντιδήμαρχοι αυτων οπως ο Νομος ορίζει.Η αυταρχική και αλλαζονική της συμπεριφορά την εφερε  να δηλώνει οτι οριζει τον ευατό της Αντιδήμαρχο!!! παρα το Νομο που την υποχρεώνει να το κάνει.

Η απόφαση λοιπόν της Αποκεντρωμένης ερχεται και θα ακυρώνει την  υπ αριθμό 2399/2019 απόφασης Δημάρχου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ.Υδραίου αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και θα επιφέρει και ακυρότητα σωρεια αλλων αποφασεων που ελαβαν στο διαστημα  απο 01/09/2019 εως σήμερα.

Δεν ελαβε υπόψη της την Αντιπολίτευση που ανάφερε οτι η πράξη της ηταν παράνομη και απαράδεκτη ουτε την απόφαση της ΕΔΜΝ Ενωσης Δήμων Μικρων Νησιών που την καλεσε να διορθώσει την απόφαση αυτη και να εφαρμόσει το Νόμο.

Δειτε εδω την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε συμβούλους της Ερείκουσας..που εστειλαν ερώτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

 

Δεν ελαβε υπόψη της ουτε την απόφαση της ΠΕΔΙΝ υποτο προηγούμενο καθεστώς..

Παρέμβαση της ΠΕΔΙΝ με απόφαση της να ορισθούν Αντιδήμαρχοι στα Διαπόντια νησια.

Παρέμβαση της ΠΕΔΙΝ με απόφαση της να ορισθούν Αντιδήμαρχοι στα Διαπόντια νησια.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button