Επισκευάζει η ΕRGOMARE τη ζημιά στο μικρό μώλο της Ερείκουσας.(6 Φωτό)

Φωτορεπορτάζ απο την επισκευή του Λιμανιου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του μικρού μωλου στο Νεο Λιμανι της Ερείκουσας.Το ακρινο μπλόκι δεν ειχε τοποθετηθεί σωστά και επαθε καθίζηση.

Η εταιρεία κατασκευής ERGOMARE ανέλαβε να το επισκευάσει και οχι να το αντικαταστήσει..Χθες εγιναν οι προεργασίες και απο σήμερα θα γίνουν οι εργασίες  επισκευής ωστε να καταστεί και πάλι λειτουργικό και να μπορούν να δένουν τα πλοία της Γραμμης και Τουριστικά με ασφάλεια..

Οι μηχανικοί που εξέτασαν τη ζημια προτίμησαν αυτη τη λύση διοτι με το αρχικό λάθος και την καθίζηση το μπλόκι αυτο εχει πάρει την τελική θέση και επέλεξαν την επισκευή.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για τις πέτρες στο μεγάλο μωλο μπροστά που εχουν μετακινηθεί και δεν  έχει φροντίσει κανείς γι αυτο καθως και για τα σημεία που τροφοδοτούνται με ρεύμα και νερό (pillar) τα σκάφη τα οποία έχουν σκουριάσει…Επισης το Λιμάνι χρειάζεται επιπρόσθετα να μεγαλώσει ο μεγάλος μωλος για να καλύπτεται από όλους τους καιρούς..

Θυμίζουμε ότι  είχε παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018. Η κατασκευή του στοίχισε 4 εκατομμύρια και η χρηματοδότηση του έγινε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ/ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

Κατασκευάστηκε  στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα. Κατασκευάστηκαν επίσης χερσαίες εγκαταστάσεις, δρόμος  για τη σύνδεση με τον οικισμό και λιμενολεκάνη συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Oι κάτοικοι αναφέρουν ότι από κάτω έχει κουφώσει και ανησυχούν ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε επόμενη φάση διοτι κάνουν επισκευή και οχι αντικατάσταση απο το μπλόκι.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 24/02/2020

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του μικρού μώλου στο Νεο Λιμανι της Ερείκουσας.Φωτό όπως είναι σήμερα..

*Λείπει μόνο το pillar που δίνει νερό και ρεύμα.Στη Φωτο αριστερα βλέπουμε τα καλώδια να εξέχουν χωρις να εχει τοποθετηθεί.

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close