Εντολή Στουρνάρα στις Εφορίες να μην δέχονται επιταγές Κύπρου!!! Eίναι η δεν είναι εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ρε προδότες;

Με την Αριθμ.23384/27.5.2011 απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων οι αποταμιεύσεις μέχρι  το ποσό των 100.000 ευρώ. Όμως οι προδότες δεν δέχονται επιταγές του κοσμάκη. Αποδεικνύεται έτσι ότι  εγγύηση καταθέσεων στην ευρωζώνη δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα μόνο τα κράτη μπορούσαν να παράσχουν τέτοια εγγύηση, αλλά μόνο εικονικά μιας και σε περίπτωση γενικής κατάρρευσης των τραπεζών δεν μπορούν να αντλήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να αποκαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις. 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην δέχεται επιταγές των κυπριακών τραπεζών χωρίς καν να έχει λήξει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΚΤ:  Σύμφωνε με έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς τις ΔΟΥ, (το Ταμείο εγγυάται τις διατραπεζικές συναλλαγές με το κράτος), δίνει οδηγίες στους εφόρους να μην δέχονται (!) επιταγές των κυπριακών τραπεζών για πληρωμές στο Δημόσιο.

Η εγκύκλιος καλεί τους εφόρους να μη δέχονται «μέχρι νεοτέρας» επιταγές τραπεζών που εδρεύουν την Κύπρο, με υποκαταστήματα στην Ελλάδα και με την επωνυμία CPB Bank, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, για πληρωμές στο ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση την οδηγία αυτή, επιχειρηματίες και συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο δεν θα μπορούν να κάνουν πλέον χρήση του μπλοκ επιταγών τους για τις πληρωμές αυτές, ενώ οι εφορίες ίσως υποχρεωθούν να επιστρέψουν ως απαράδεκτες ακόμα και τις επιταγές που ήδη δέχθηκαν ως πληρωμή στη ΔΟΥ.

Πρόκειται για πισώπλατο κτύπημα στην Κύπρο της ελληνικής κυβέρνησης που ολοκληρώνει την προδοσία της 16ης Μαρτίου. Πιέζουν με τρόπο που ούτε οι Γερμανοί έχουν τολμήσει να κάνουν ακόμα..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close