Ενισχύσεις στο Αιγαίο και τα νησιά μας…

Ο Έβρος μήπως τελικά ήταν ο αντιπερισπασμός για να χτυπήσει η Τουρκία στο Αιγαίο?

Με τη διάθεση τεσσάρων Λόχων Πεζοναυτών αναμένεται να ενισχυθούν τα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ  υπήρξε έντονη κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων μέρος των οποίων είναι οι Δυνάμεις Πεζοναυτών. Έτσι υπό άκρα μυστικότητα η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών “Μοράβας” (Βόλος) αναμένεται να αποστείλει  προς τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο δυνάμεις από τα τάγματα πεζοναυτών 505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ 575ΤΠΝ.

Οι Πεζοναύτες αποτελούν σημαντικό τμήμα του Στρατού Ξηράς και η συνεργασία τους με το εταίρο καμάρι του Ελληνικού Στρατού τις Δυνάμεις Καταδρομών είναι εξαιρετική. Οι τελευταίες βρίσκονται ήδη σε Έβρο και Αιγαίο από τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα  ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 2 Λόχους τουλάχιστον για τον Έβρο.

Η αποστολή των Πεζοναυτών προς τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο θα γίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι το ηθικό και η διαχρονική και σε πολλά επίπεδα άρτια εκπαίδευση αποτελούν τον καλύτερο εξοπλισμό για τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού που σε δύσκολες ώρες για την Πατρίδα με αυταπάρνηση και ζήλο φυλάνε “Θερμοπύλες”.

Eίναι πλέον ξεκάθαρο πως η Άγκυρα διεξάγει υβριδικό ”πόλεμο”. Οι εικόνες εξάλλου μιλούν από μόνες του.

Ο Ερντογάν θέλει να προκαλέσει εσωτερικές αναταραχές στη πατρίδα μας και θα κλιμακώσει περισσότερο αυτή την φορά, με τα νησιά του Αιγαίου να κινδυνεύουν περισσότερο.

Βγαίνουν ”μπροστά” οι Στρατηγοί μας και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τα ελληνοτουρκικά.

 

Ο Έβρος μήπως τελικά  ήταν ο αντιπερισπασμός για να χτυπήσει στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου;

Η τοποθέτηση του Στρατηγού Φράγκου Φ.

”Εκφράζω σοβαρά την ανησυχία μου για τις μαζικές αφίξεις λαθρομεταναστών στο Καστελόριζο. Να ληφθούν άμεσα μέτρα μεταφοράς σε ερημονήσι π.χ. ΑΝΤΙΨΑΡΑ που διαθέτει Ελικοδρόμιο για Ε/Π CHINOOK και λιμανάκι που κατασκεύασε το μηχανικό το έτος 2010, όταν θωράκιζε  τον Έβρο με την Αντιαρματική Τάφρο.

Μια και που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς & ίσως έχει ξεφύγει από την ελληνική πολιτική & αν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ Τούρκοι, κάνουν δυο τρεις ακόμα τέτοιες αποβιβάσεις στο νησί των 500 κατοίκων που πάνω του στηρίζεται μεγάλο τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα από τους πράκτορες της ΜΙΤ & μάλιστα ειρηνικότατα.

 ”

Η τοποθέτηση Φενέκου

Ο αντιναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος έδωσε τη δική του εκδοχή για τις εξελίξεις στον Έβρο, γύρω από το μεταναστευτικό.

«Οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον πρωθυπουργό είναι εξαιρετικές και όσον αφορά στον συμβολισμό. Το να πας εκεί τους αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι καθημερινή υπόθεση, αυτή η κίνηση μας προφυλάσσει από προβοκάτσιες», τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Αν ο Ερντογάν δεν έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ, τότε το πρόβλημα της άμυνάς μας θα είναι δύσκολη, αν δεν συμβεί και κάποιο προβοκατόρικο επεισόδιο».

Για την αποτροπή: «Η αποτροπή έχει το στοιχείο της απειλής. Εδώ έχουμε ξεφύγει από αυτό το στάδιο. Ο άλλος δεν φοβάται πια την έννοια της βίας, αντιθέτως την ενασκεί. Εδώ έρχεται ένα νέο επιχειρησιακό έργο στις ένοπλες δυνάμεις, που είναι ο έλεγχος τέτοιου είδους δράσεων και δεν μπορεί να γίνει με συμβατικά όπλα. Θέλουμε μη φονικά όπλα, τα οποία ο στρατός πρέπει επειγόντως να τα προμηθευτεί, γιατί αν σπάσει το μέτωπο στον Έβρο σε ένα σημείο, τότε το πράγμα θα γίνει βίαιο».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button