Ενα ακόμη ατιμώρητο σκάνδαλο από τον Στουρνάρα

Η «φωτογραφική» ανάθεση, έργου μισού εκατομμυρίου ευρώ σε σχήμα, όπου συμμετέχει η εταιρεία της συζύγου του Στουρνάρα είναι ο ορισμός της πρωτογενούς διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματιών. Πολλώ δε, όταν η ίδια εταιρεία, έχει αποβληθεί από διαγωνισμό λόγω καταδικαστικής απόφασης για αξιόποινες πράξεις! Εδώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Σε έναν άλλο διαγωνισμό, στις 13 Ιουλίου 2012 με το έγγραφο της Α.Π. 7230, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, απορρίπτει και ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ ένα διαγωνισμό στην εταιρία, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή.

Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι εάν ο όρος αυτός υπήρχε και στις υπόλοιπες διακηρύξεις….
Όπως αυτή του ΕΟΦ την οποία κέρδισε η εταιρεία της οικογένειας Στουρνάρα. Την 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπογράφει την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 65260 απόφαση με την οποία κατακυρώνεται “το αποτέλεσμα του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου ‘Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πρόληψη της πολυφαρμακίας’ στην ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών.

Ποιος έδωσε τη… «μάχη»!
Μάλιστα, σύμφωνα με την «Αυγή», υπήρχε έντονη φημολογία πως ο Γιάννης Τούντας έδωσε… σκληρή μάχη κόντρα σε δεκάδες στελέχη του ΕΟΦ, προκειμένου να καταφέρει το σχετικό έργο να δοθεί αντί… 1 εκατ. ευρώ!
Αφού, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετέθεσε την επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού σε άλλη θέση, επειδή η πρώτη αντιδρούσε σφόδρα στην υπέρογκη και ακατανόητη δαπάνη, και αφού συγκρούσθηκε για μήνες προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο Γιάννης Τούντας υποχρεώθηκε τελικά να «συμβιβασθεί» με τα 435.666 ευρώ… Αν αυτό όντως ευσταθεί, είναι σκανδαλώδες.
Ο διεθνής διαγωνισμός διενεργήθηκε και, ως εκ… θαύματος, ουδείς από τους συμμετέχοντες κατέθεσε ένσταση κατά της προκήρυξης, η οποία, όπως λέγεται, ήταν γραμμένη με τον πιο γενικόλογο και αόριστο τρόπο τον οποίο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί!

Η ιστορία
Η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας», το οποίο από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Στην εταιρεία Γενική Διευθύντρια είναι η κα Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του κύριου Στουρνάρα.

Σύμφωνα, όμως, με το υπ. αριθμόν 14903 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 μέτοχοι της εταιρείας μετά την αγορά μεριδίων είναι η κ. Μυρτώ Στουρνάρα και η κ. Νεφέλη Στουρνάρα.
Τον δρόμο του κοινοβουλευτικού ελέγχου παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις που αφορούν στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου με τη εταιρεία Mindwork Business Solution που αναλαμβάνει τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας, που διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στις 13-15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton διοργανώθηκε από την εταιρεία Mindwork Business Solutions, διευθυντικό στέλεχος της οποίας, είναι η κυρία Λίνα Νικολοπούλου σύζυγος του κ.Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ο υπουργός ήταν επίσημος ομιλητής.  

Ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ζητά να μάθει πόσο κόστισε το εν λόγω συνέδριο και ποιο ποσό εισέπραξε για τις εργασίες της, η εταιρεία Mindwork, αν διενεργήθηκε διαγωνιστική διαδικασία ή πρόκειται περί απευθείας αναθέσεως, ποιες άλλες, διοργανώσεις εκδηλώσεων, για λογαριασμό του δημοσίου, έχει αναλάβει η Mindwork Business Solutions και με ποια ποσά έχει αμειφθεί για κάθε μια από αυτές; 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close