Εμφύλιος κυβέρνησης και των ΜΑΤ. Μπαλάσκας:Τα ΜΑΤ δεν θα πειθαρχήσουν να εμποδίσουν την κάθοδο των αγροτών…

ÄÕÍÁÌÅÉÓ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ ÁÐÅÊËÅÉÓÁÍ ÔÏÕÓ ÁÃÑÏÔÅÓ ÔÏÕ ÍÏÌÏÕ ÓÅÑÑÙÍ ÐÏÕ ÊÁÔÅÕÈÕÍÏÍÔÁÍ ÓÔÏÍ ÐÑÏÌÁ×ÙÍÁ ÓÔÏ ÕØÏÓ ÔÏÕ ÓÉÄÇÑÏÊÁÓÔÑÏÕΑυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύοντας πως η Τροχαία δεν θα τους επιτρέψει να κατέβουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.«Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση με τους αγρότες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Για ενδεχόμενο να μην πειθαρχήσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Οι αγρότες ετοιμάζονται για την κάθοδο στην πρωτεύουσα. Αν και οι περισσότεροι έχουν σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία, κάποιοι θα επιχειρήσουν να πάνε κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος με τρακτέρ και να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον δύο ημέρες. Πάντως, από την αστυνομία υποστηρίζουν πως θα ληφθούν μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας.

Τι λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην πειθαρχήσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή.

Όπως επεσήμανε, το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών, είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button