Εμμονή στο αδιέξοδο: Κ. Νικολούζος Ο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης θ’ ανοίξει και θα λειτουργήσει με αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες (video)

Εμμονή στο αδιέξοδο: Κ. Νικολούζος Ο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης θ’ ανοίξει και θα λειτουργήσει με αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες (video)

Εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δημοτικής αρχής ο Κ. Νικολούζος. Μια πολιτική που επιμένει στη λειτουργία των ακατάλληλων ΧΥΤΑ Λευκίμμης και Τεμπλονίου, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα. Μια πολιτική που βασίζεται να αλλάζουν τα γράμματα, τις λέξεις και τις έννοιες κοροϊδεύοντας τον λαό. Ο ΧΥΤΑ που εν μια νυκτί βαφτίστηκε ΧΥΤΥ, τώρα μετονομάζεται σε ΧΑΔΑ.  Βέβαια οι ευθύνες δε βαραίνουν προσωπικά και αποκλειστικά τον Δήμαρχο Κ. Νικολούζο είναι συνολικές και αφορούν την πολιτική Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου. 

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση  στη συνεδρίαση του ΠΣ στους Παξούς το Σαββατοκύριακο του βουλευτή Κ. Παυλίδηότι είναι μονόδρομος, στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, η λειτουργία του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Στην ίδια κατεύθυνση και ο Περιφερειάρχης που μετά το … ανέκδοτο ότι «ακούμε τα κινήματα, τις αγωνίες και τα αιτήματά τους» τόνισε ότι «η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας εν κινδύνω», άρα υποστηρίζει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπό και Δήμαρχος που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του startmedia.gr :

Την βεβαιότητά του ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα ομαλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, εξέφρασε -μιλώντας στην εκπομπή του Start «Υπάρχει Θέμα» το βράδυ της Δευτέρας (04/06)- ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

Ο κος Νικολούζος υπογράμμισε πως η διαβεβαίωση του μηχανικού είναι ότι ο δεματοποιητής δεν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από δω και στο εξής και μάλιστα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε ότι στην παρούσα φάση το μηχάνημα δύναται να διαχειριστεί μέχρι και 400 τόνους ημερησίως.

Ο Κώστας Νικολούζος, εξάλλου, επεσήμανε -μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Start- ότι υπάρχει πρόθεση του εργολάβου να φέρει ακόμα μεγαλύτερο μηχάνημα στο Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου προκειμένου να γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα η δεματοποίηση των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας, ο κος Νικολούζος ξεκαθάρισε -για μια ακόμα φορά- πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λειτουργήσει ο Χ.Υ.Τ.Α στη Λευκίμμη τονίζοντας πως το έργο έχει κριθεί με τρεις δικαστικές αποφάσεις νόμιμο.

Σε ερώτηση μάλιστα, για το αν είναι αποφασισμένος ν’ ανοίξει τον Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και των Μ.Α.Τ. ο Δήμαρχος Κέρκυρας -αφού σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δική του επιλογή και επιθυμία να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση για τη λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων- τόνισε ότι είναι αποκλειστικά θέμα της Πολιτείας να προστατέψει τους νόμους από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, τέλος, υπογράμμισε πως ο Χ.Υ.Τ.Α. της Λευκίμμης θα λειτουργήσει υπό ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων και προϋποθέσεων για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος κάνοντας μάλιστα, σύγκριση με τον τρόπο, με τον οποίο λειτούργησε επί σειρά ετών ο Χ.Υ.Τ.Α. στο Τεμπλόνι, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή…

ΥΓ Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δήμος λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος σε αυτή την περίπτωση είναι ο λαός της Λευκίμμης, ο λαός της Νότιας Κέρκυρας που λέει «ΟΧΙ στον ΧΥΤΑ», Όχι στην υποβάθμιση των συνθηκών ζωής και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

argyrades.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close