Εκατό νταλίκες ψέμματα έριξε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Καραμπινάτη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο» και η «ανάκαμψη της οικονομίας θα επέλθει σύντομα» από τον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε σήμερα στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.Αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, ισχυρίστηκε ότι μόνο για φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους, υπόλοιπα των 3 τελευταίων ετών και υποσχέθηκε νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο με στόχο τον ενιαίο συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 15%.


Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος το «πρωτογενές πλεόνασμα» επιχείρησε να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι ο λαός έχει τάχα να περιμένει όφελος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει μπροστά στα μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε «κοινωνικό μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.


Την ώρα που επίσημα στοιχεία καταγράφουν την αλματώδη, μήνα με το μήνα, αύξηση της ανεργίας, ο Α. Σαμαράς προκλητικά έκανε λόγο για «επιβράδυνση της ανεργίας» που έχει καταγραφεί και απαρίθμησε ως μέτρα αντιμετώπισης τα προγράμματα που παρέχουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και φθηνό εργατικό δυναμικό νέους, που πληρώνονται ψίχουλα στο όνομα της εκπαίδευσής τους!


Εξήρε το ρόλο των ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για τις εξαγορές και τις επενδύσεις στις οποίες προχωρούν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αποκρύπτοντας πάντως ότι αυτές οι θέσεις είναι με μισθούς πείνας, τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ελέω των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα κι έχουν ρίξει στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.


Ο Α. Σαμαράς παρείχε επίσης διαβεβαιώσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το σύνολο των συμφωνημένων φιλομονοπωλιακών – αντιλαϊκών μέτρων. Επανέλαβε το αναπτυξιακό μοντέλο που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην εξωστρέφεια (εξαγωγές κεφαλαίου), στην ανταγωνιστικότητα και τη γεωπολιτική ισχύ, τρία στοιχεία που συνθέτουν τη δράση του κεφαλαίου και καθόλου δεν ωφελούν τη θέση της εργατικής τάξης της χώρας.


Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close