Εκατοντάδες χιλ.ευρω πεταμένα για την εκβάθυνση στον Αγ.Στεφανο κάθε χρόνο αντί για ασφαλές Λιμάνι στο Σιδάρι

All-focusΧρονια αμέτρητα και χιλιάδες ευρώ έχουν δαπανηθεί για  να καταστεί λειτουργικό το λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας με αιτήματα από  τον Αλιευτικό  και Αγροτικό  Σύλλογο Αυλιωτών και από τους κατοίκους των Διαπόντιων νησιών Ερείκουσα Μαθράκι και Οθωνοί.

Κάθε χρόνο το καθαρίζουν και κάθε χρόνο γεμίζει φύκια και φερτά υλικά…Και ο ποιο αδαής καταλαβαίνει ότι οι εργασίες αυτές που πληρώνει ο Ελληνας πολίτης δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα. Είναι σαν κάποιος να κουβαλά νερό με το κοφίνι!!!

Η θέση του λιμανιού είναι ακατάλληλη για λιμάνι και το είχαν θέσει και λιμενολόγοι που εξέτασαν την περιοχή. Οσα εκατομμύρια και να πέσουν δεν πρόκειται να καταστεί λειτουργικό..Εκτος και αν κατεβάσουν το όρος ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ και το βάλουν μπροστά για να προστατέψουν ότι φέρνει η θάλασσα στο άκρο του νησιού που χτυπιέται αλύπητα από το κακό καιρό…Στις μελέτες που προηγήθηκαν Λιμάνι προτάθηκε ότι μπορεί να κατασκευαστεί μετά το Δράστη η στο Σιδάρι .Ειδικά στο Σιδάρι αν είχε προεκταθεί ο υπάρχων μώλος θα έδινε οριστική λύση για ασφαλή σύνδεση με τα τρία νησιά και το κόστος θα ήταν το μικρότερο από όλες τις άλλες λύσεις.

Στις φωτογραφίες βλέπεται την νέα εργολαβία να βγάζουν τα φύκια και τα φερτά υλικά και να πετάει το Κράτος-ΟΛΚΕ  -Περιφέρεια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κάθε καλοκαίρι να χρειάζεται η ίδια διαδικασία.Κι όμως οι τρεις Αντιδήμαρχοι των νησιών είναι ικανοποιημένοι ( βγάζουν και ανακοινώσεις ότι καθάρισαν το λιμάνι κ.λ.π ) από την ατέρμονη διαδικασία και από τη κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος χωρίς να υπάρχει οριστική λύση ακολουθώντας τη λύση “κουβάλημα νερού με το κοφίνι”!!! Θα έπρεπε να αναλογιστούν το πρόβλημα και να απαιτήσουν λύσεις τεκμηριωμένες από τους Λιμενολόγους αντί των προσωρινών που δημιουργούν οικονομική δαπάνη κατά συρροή (OIKONOMIKH AIMOΡΑΓΙΑ) χωρίς να λύνεται το θέμα της πρόσχωσης…

Μάλιστα το ρυμουλκό τραβάει τη πλατφόρμα για να αδειάσει τα φύκια με τα φερτά υλικά ακριβώς από τη πλευρά(Δυτικά του Μαθρακίου) που έρχονται με κάθε φουρτούνα για να είναι σίγουρο ότι θα ξαναεπιστρέψουν…

ΦΩΤΟ: amazonios 16/10/2018

All-focus

All-focus

All-focus

Εδω βλέπεται το ρυμουλκό να σέρνει τη πλατφόρμα με τα φύκια και φερτά υλικά για να τα αδειάσει από εκεί που τα  ανεβάζει ο καιρός!!!

All-focus

Εδω το ΠΗΓΑΣΟΣ που εκτελεί δρομολόγια μετ εμποδίων όλα τα τελευταία χρόνια στα Διαπόντια νησιά

ΔΕΙΤΕ στο παρακάτω video με το ρυμουλκό να τραβάει τη πλατφόρμα από το Λιμανάκι του Αγιου Στεφάνου για άδειασμα.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button