Εγκλωβισμένοι οι Αμερικανοί σε έναν πόλεμο που δεν θέλουν να συμμετάσχουν

syria polemosΓράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Ανεξάρτητα από τη συζήτηση ποίος και γιατί δημιούργησε το ISIL και τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα αυτό, οι στρατιωτικοί αναλυτές από Κίνα, Ρωσία, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μ. Βρετανία, φθάνουν σε ένα κοινό συμπέρασμα.

Η Αμερική έπεσε στην παγίδα του Πούτιν και τώρα καλείται να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο εναντίον των «παιδιών» της, που έθρεψε για μια δεκαετία. Βλέπετε μέχρι τώρα οι ας πούμε απειλές σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους ήταν σε επίπεδο ΜΜΕ και δεν είχαν κανένα ουσιαστικό κόστος για την Αμερική.

Η Αμερική έδινε ή πουλούσε τα σαπάκια οπλικά συστήματα στο Ισλαμικό Κράτος και έτσι όλος ο πλανήτης είχε με  κάτι να ασχοληθεί εκτός από τα σπασμένα γυάλινα πόδια της οικονομίας της Αμερικής  και όλοι καλά και αγαπημένοι.

Όταν όμως ο Ομπάμα πάνω στην περιστροφή του λόγου και προσπαθώντας να γατζωθεί στην εξουσία για δεύτερη φορά, πριν από 4 χρόνια ακριβώς, έθεσε θέμα Ισλαμικού Κράτους και τρομοκρατίας, σίγουρα δεν περίμενε (;) ότι αυτό θα του γύριζε μπούμερανγκ.

Τώρα η Αμερική βρίσκεται απλώς παρατηρητής στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Συρίας, με τα ναυτάκια να παρακολουθούν τους ρώσους να εκπαιδεύονται στα νέα οπλικά τους συστήματα και να τα δοκιμάζουν πάνω στην ισλαμική σάρκα (ανεξαρτήτους φύλλου και ηλικίας), αποκτώντας εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στα υπόλοιπα μέτωπα που ο Ρώσος θα ανοίξει οσονούπω και μιλάω συγκεκριμένα για την Τσετσενία και τις λοιπές κοντινές στον Καύκασο χώρες καθώς και τους αντικαθεστωτικούς μουσουλμάνους που έχουν «αυτονομήσει» μια μεγάλη περιοχή στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Μεταξύ μας προσωπικά πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο Κινέζος ήλθε και μάλιστα με τόσο μεγάλο στρατό στη Συρία, δλδ οι παρόμοιες εδαφολογικές συνθήκες και ο καθ΄ όλα όμοιως τρόπος δράσης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους με τους αυτονομιστές της δυτικής Κίνας.

Όμως για να επανέλθουμε στο θέμα μας, που είναι ο εγκλωβισμός των Αμερικανών, πρέπει να δούμε ένα ακόμα στοιχείο. Το στοιχείο που ακούει στο όνομα Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ισλαμικού Κράτους και είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα της Μέσης Ανατολής ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις al-Nusra Front, Jaush al-Islam (The Army of Islam) και Jaish al-Fatah (The Army Conquest) λαμβάνουν από χρήμα μέχρι και σύγχρονα οπλικά συστήματα. Οπλικά συστήματα που παράγονται στις ΗΠΑ.

Αν η Αμερική κάνει το λάθος και εξοπλίσει άμεσα το Ισλαμικό Κράτος, τότε θα εκτεθεί αμέσως και ανεπανόρθωτα, όλος ο κόσμος θα στραφεί εναντίων της και κυρίως εναντίων της οικονομίας της…

Θα μου πείτε πως θα μπορούσε να εκτεθεί;  Αντί για απάντηση θα σας δώσω μόνο δύο στοιχεία  : 1)Divine Eagle και 2)CUD.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close