Είναι σενάριο η θα ξεκινήσει πολεμική εμπλοκή ΗΠΑ -Κινας Ρωσίας Ινδίας Ιραν……

Iran_swarming_fast_attack_boatsΑπό σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, θα δούμε διάφορα να εξελίσσονται στην Παγκόσμια Γεωπολιτική “Σκακιέρα – Ρουλέτα”..

1. Οι ΗΠΑ έχουν θέσει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ως την τελευταία ημέρα που τα Κράτη του κόσμου έχουν άδεια να αγοράσουν πετρέλαιο από το Ιράν. (Δηλαδή η Αμερική αποφασίζει, πότε τα άλλα Κράτη έχουν άδεια να αγοράζουν από όπου θέλουν πετρέλαιο- Ήτοι αυτο-ορίστηκε ως η Παντοκράτωρ)..
2. Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία από την άλλη, προσπαθώντας να δείξουν δύναμη ισχύος, ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο παρά τις απειλές των ΗΠΑ.
3. Οι ΗΠΑ βεβαίως αντιδρούν και απειλούν ότι από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου όσοι αγοράζουν Ιρανικό αργό πετρέλαιο, θα κυρωθούν (θ’ απομονωθούν) και τα πλοία τους θα υποστούν ναυτικό αποκλεισμό από το ναυτικό των ΗΠΑ, όπου και εάν αυτά βρίσκονται..
4. Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία εις απάντηση της Αμερικής προειδοποιούν ότι εάν οι Η.Π.Α. εφαρμόσουν τέτοιο ναυτικό μπλοκ, θα σπάσουν την πολιορκία με στρατιωτική δύναμη ενάντια στα αμερικανικά πλοία.
5. Το Ιράν προσθέτει ότι εάν δεν μπορούν να εξάγουν πετρέλαιο, κανένας στον Περσικό Κόλπο δεν θα μπορεί επίσης να εξάγει Πετρέλαιο, επειδή θα κλείσει το Στενό του Ορμούζ.
6. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν ότι εάν κλείσει το στενό του Hormuz, θα τ’ ανοίξει με τη ναυτική τους δύναμη.
7. Το Ιράν απαντά ότι εάν κάποια από τις μονάδες δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, αυτό αναπόφευκτα θα αποτελεί επίθεση στον στόλο του Περσικού Κόλπου…
8. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ο παγκόσμιος αποκλεισμός εναντίον του Ιράν αρχίζει και την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 6 του μηνός, είναι ο εκλογές στις ΗΠΑ όπου αναμένεται ότι το ντουέτο Πούτιν-Τραμπ θ’ αυξηθεί με την υπερ προβολή στις κάμερες “επειδή η Αμερική είναι ένα Κράτος όπου οι πόλεμοι παράγουν “ψήφους” υπέρ του όποιου τους προκαλεί.
9. Και άρα οι επόμενες ημέρες, θα είναι καυτές και αναμένεται η συνέχεια..
10. Η Αμερικανο-Ρωσο-Κινεζο-Ινδο-Αραβο-Περσική ρουλέτα ισχύος, θα φέρει ντόμινο δράσεων και αντιδράσεων, ακόμα και μόνο υπό τον περιορισμό των εξαγωγών – μεταφορών, εάν π.χ. το Ιράν δεν μπορεί να εξάγει τα 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, το αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί σε τιμή, αλλά αν το Ιράν, σε αντίποινα, κλείσει το Στενό του Ορμούζ δια του οποίου μεταφέρεται το 30 % του παγκόσμιου εξαγόμενου αργού, η τιμή μπορεί να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί..
11. Εάν δε το Ιράν μπλοκάρει το πέρασμα στο Hormuz με το να βυθίσει μερικά από τα δικά του (ίδια) πλοία τότε πώς θα μπορέσουν οι ΗΠΑ να ανοίξουν το πέρασμα, με τη βία;
12. Η Αμερική παίζει σε αυτή την κίνηση, τον τίτλο της “Μοναδικής Υπερδύναμης”. Βεβαίως η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία αναμένεται να συνταχτούν με τις ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να υποτάξουν την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία και το Ιράν.
Και τότε όλη η Υφήλιος από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να εκτιναχθεί στον αέρα. Και μπορείτε να καταλάβετε, ποια θα μπορεί να είναι η συνέχεια.
Είναι ένα τραγικό σενάριο τρόμου, το οποίο μπορεί να παραμείνει ως σενάριο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τις εντυπώσεις αλλά οι ισορροπίες μπορούν αλλάξουν και οι χειρισμοί να εκτροχιαστούν ανά πάσα στιγμή με δραματικά και εγκληματικά αποτελέσματα για όλη την υφήλιο.

Β.Χαραλάμπους

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button