Διάσταση απόψεων Γ.Καλούδη με την κ. Υδραίου στη Καθαριότητα -Βιδο-Fraport-Kυκλοφοριακό κ.α

 

Οι απαγορεύσεις των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης στις συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών στο Δήμο Κέρκυρας γίνονται για να μην ακούγονται τα συμφέροντα που κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν….Διαβάστε σε τι διαφώνησαν Καλούδης και Υδραίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ.Καλούδη για να καταλάβετε τι παίζεται!!!

Η ανακοίνωση Καλούδη, μετά την πρώτη συνάντηση-σύσκεψη της νέας Δημάρχου με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων:

Στην σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κερκυραίων κα Μερόπη Υδραίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» Γιώργος Καλούδης ανέπτυξε συνοπτικά τις εξής 7 θέσεις:

1ο θέμα: Καθαριότητα
Η Κέρκυρα βρίσκεται σε μια τοξική κατάσταση.
Η πόλη έχει την επιβάρυνση, την οχλούσα χρήση στο Τεμπλόνι. Ούτε ο Βορράς ούτε ο Νότος.

Άμεσα ανάληψη της πολιτικής διεύθυνσης του Δήμου από σήμερα με άμεση μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και διαλογή στην πηγή. Σήμερα!

Την όποια διαχείριση την έχει μόνον ο Δήμος Κερκυραίων. Τέλος αυτός ο αμαρτωλός Σύνδεσμος Καθαριότητας.

2ο θέμα: Βίδο
Ανοικτό, προσιτό στο Λαό. Δεν τίθεται υπό καμία διαπραγμάτευση. Άμεσα, σήμερα, ακύρωση ή ξεκαθάρισμα της σύμβασης μίσθωσης.
α) Οι τιμές του εστιατορίου να προσδιορισθούν με ανώτατο όριο. Λαϊκές τιμές.
β) Άμεση επισκευή του καϊκιού του Δήμου «Άγιος Στέφανος» και χρησιμοποίησή του στη γραμμή Σπηλιά – Βίδο.

3ο θέμα: Ακίνητα Δήμου όχι αποικία της Fraport.
Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτή τη μεταβατική φάση ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νικολούζος να επιτρέπει σε ατζέντηδες της Fraport να χρησιμοποιήσουν οικόπεδο του Δήμου που αποτελεί δημοτικό πλούτο – εθνικό πλούτο προς όφελος της Fraport, η οποία δεν πληρώνει ούτε τέλη αποκομιδής απορριμμάτων. Τέλος η αποικία της Fraport.

4ο θέμα: Κυκλοφοριακό
Ελάφρυνση του κυκλοφοριακού τώρα με άμεση κατάργηση των δίπατων λεωφορείων και των 2 τρένων.

5ο θέμα: Το Λιμάνι στο Δήμο Κερκυραίων
Αίτημα τώρα στην κυβέρνηση και στα κόμματα: Το Λιμάνι της Πόλης να περιέλθει στο Δήμο Κερκυραίων και να μην ιδιωτικοποιηθεί ούτε τμήμα του. Να υποχρεωθούν να πάρουν θέση τα κόμματα του αθηνοκεντρικού κράτους.

6ο θέμα: Οικονομικά Δήμου Κερκυραίων
Σύνταξη απογραφής την 31η Αυγούστου 2019 για την πραγματική κατάσταση που θα παραλάβει την επομένη 1-9-2019 η νέα Δημοτική Αρχή. Να μας παρασχεθούν άμεσα όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε και θα ζητήσουμε.

7ο θέμα: Προϋπολογισμός 2020
Προετοιμασία του Προϋπολογισμού 2020 από τώρα, ώστε να ψηφισθεί τον Οκτώβρη 2019 και να προετοιμασθούν έγκαιρα οι διεθνείς και μη διαγωνισμοί για τις προμήθειες υλικών.

Ο Γιώργος Καλούδης ξανατόνισε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης διακυβέρνησης του Δήμου Κερκυραίων από σήμερα για να διασωθούν, με άμεση μεταφορά, η καθαριότητα και η τουριστική οικονομία της Κέρκυρας.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νικολούζος απλά να υπογράφει ως έχων την διοικητική αρμοδιότητα.

Η κα Υδραίου εκδήλωσε την αντίθεσή της στην άμεση μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του Δήμου από τώρα, υπακούοντας στην πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όλα αυτά ενώ προεκλογικά είχε φορέσει το κράνος τασσόμενη υπέρ της μεταφοράς των απορριμμάτων στα Γιάννενα ακολουθώντας μας και αντιγράφοντάς μας.

Για εμάς πρώτα είναι το συμφέρον της Κέρκυρας. Για τους αντιπάλους μας πρώτα είναι το συμφέρον του κόμματός τους και τελευταίο το συμφέρον της Κέρκυρας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close