Δεν υπάρχει χρήμα να πληρωθούν οι συντάξεις!!!!

tamiaΟι διοικήσεις των τριών μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) με κατεπείγουσες εκκλήσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Οικονομικών και Ασφαλίσεων, τους προειδοποιούν ακόμα και για «στάση πληρωμών συντάξεων» τέλος Οκτωβρίου, γιατί τα αποθεματικά τους στα ταμεία έχουν εξαντληθεί.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με λίγα λόγια, τα ταμεία δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου.

Με δεδομένη την απαγόρευση της τρόικα να χρηματοδοτούνται πλέον τα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι άγνωστο πώς θα βρεθούν τα 2,3 δισ. περίπου για να πληρωθούν οι συντάξεις στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους των τριών μεγάλων ταμείων.

Με το εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη ουσιαστικά να έχει καταργηθεί (οι δικαιούχοι του το παίρνουν 3-4 χρόνια μετά την έξοδό τους στη σύνταξη) και με την απόδοση σύνταξης στους νεοεξερχόμενους από την εργασία να ξεπερνάει τους 8 με 10 μήνες, η κατάσταση στα ταμεία και στους ασφαλισμένους τους έχει πάρει δραματική μορφή.

Με τα άδεια ταμεία των Ταμείων, τώρα κινδυνεύουν ακόμα και αυτοί που παίρνουν μία πενιχρή σύνταξη, να βρουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τέλη Οκτώβρη, γιατί δεν θα έχει κατατεθεί η σύνταξής τους.

Πάντως, για τη σύνταξη του Σεπτέμβρη, το ποσό με διάφορες αλχημείες θα καλυφθεί. Στο τέλος του Οκτώβρη, όμως, δεν υπάρχουν χρήματα.

Το αδιέξοδο είναι πλήρες και η μόνη λύση που εμφανίζεται εφικτή είναι ο νέος δανεισμός από ξένες τράπεζες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

www.newsbomb.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close