Δεν βγαινει κυβέρνηση αν δεν πάνε μαζι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βασει των δημοσκοπήσεων.


EKLOGES-banner-760-x-3501

ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ και ισως με το ΠΑΣΟΚ.ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ….

Τι θα γίνει από τη Δευτέρα? Βασει των δημοσκοπήσεων δεν βγαίνει σταθερή κυβέρνηση αν δεν συνεργαστούν Συριζα και ΝΔ.Mε βάση τον εκλογικό νόμο και το μπόνους των 50 εδρών αλλά και με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά διαμορφώνεται μια εικόνα για την επόμενη ημέρα.

Έτσι με τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά να βγάζει από 79 (ως δεύτερο κόμμα) ως 131 (ως πρώτο κόμμα) βουλευτές στις εκλογές, ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτεί τουλάχιστον ακόμη δύο κόμματα καθώς οι πιθανοί εταίροι, πάντα με βάση τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να έχουν τις εξής έδρες:
Ποτάμι: 14 ως 18
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 13 ως 15
ΑΝΕΛ 0 ως 8 
Κάπως έτσι φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με έναν μόνο εταίρο. Στην περίπτωση που μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή η δύναμη των δύο κομμάτων θα είναι κοντά στο 140 και έτσι χρειάζεται και τρίτο κόμμα, αλλά και πάλι η πλειοψηφία θα είναι λίγο πάνω από το 150 και σίγουρα κάτω από το 160, έτσι δεν αποκλείεται και τρίτος εταίρος.

Σε ό,τι αφορά στις πιθανές συνεργασίες της Νέας Δημοκρατίας και με το κόμμα να “βγάζει” από 75 ως και 134 έδρες με βάση τις δημοσκοπήσεις η επόμενη ημέρα και ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτούν και σε αυτή την περίπτωση διπλή συνεργασία.
Με το Ποτάμι να κινείται μεταξύ 14 και 18 βουλευτών και Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ από 13 ως 15 βουλευτές απαιτείται τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση καθώς η συνεργασία με τη Συμπαράταξη μόνο δεν δίνει 151 βουλευτές ενώ μόνο με το Ποτάμι πλειοψηφία μόλις 152 βουλευτών στο καλύτερο σενάριο.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ Θ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3?

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button