Δήμαρχος Ιλίου πρός τον Ευρωπαίο Επιτρόπο Γιοχάνες Χαν: «Μάθαμε και μαστορεύουμε και γαμάμε και το μάστορά μας»

Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι”. Με αυτή την απίστευτη ομολογουμένως φράση, ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επιτρόπο Γιοχάνες Χαν στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ζενέτος από τα πρώτα δευτερόλεπτα που άρχισε να μιλάει, φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη προκαταβολικά για κάποιες λέξεις που θα χρησιμοποιήσει και που όπως είπε πάντως δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί, ενώ εμμέσως παραπονέθηκε γιατί δεν του έχει δοθεί προηγουμένως ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους της Ευρώπης ή πιο συγκεκριμένα «με το κέντρο λήψης αποφάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Ιλίου άρχισε λοιπόν να λέει ότι δώσαμε σχεδόν τα πάντα στον κόσμο, από Τέχνη και Πολιτισμό, μέχρι Φιλοσοφία και Αθλητισμό. 
Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε αφήνοντας άπαντες άφωνους: «Όπως λέει και η λαϊκή ρήση μάθαμε και μαστορεύουμε και γαμάμε και το μάστορά μας. Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι.» Στη συνέχεια κατηγόρησε τις Βρυξέλλες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς ενώ προειδοποίησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι, και αν εκραγεί «η Ευρώπη θα βρεθεί προ εκπλήξεων». Πάντως ο δήμαρχος κλείνοντας την ομιλία του φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη για τις… πιθανές ακραίες εκφράσεις του, αλλά όπως είπε ο ίδιος ήταν απαραίτητο προκειμένου να «συμπτύξει τον χρόνο».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close