Δέν παίζονται οι θεατρίνοι του μνημονίου….

Σκληρή επίθεση λένε έκανε στον Σαμαρά η Δημοκρατική Αριστερά για την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με πανικό, δέσμιος των ιδεολογικών του αγκυλώσεων, ανασύρει σύμβολα του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του και τις παλινωδίες του, επιτίθεται συλλήβδην στην αριστερά για να ασκήσει κριτική. Πριν 1,5 χρόνο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλούσε σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Σήμερα ψηφίζει το 2ο Μνημόνιο και καλεί σε αντιαριστερό μέτωπο”.
Την ίδια στιγμή δηλώνει ο καραγκιοζοπαίχτης Κουβελης ότι “Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνιο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό”!… Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή” που τόνισε ότι “Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις”! δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα όλους όσους τον χαρακτηρίζουν “χρυσή εφεδρεία” του Μνημονίου, και προχωρεί μάλιστα παραπέρα πετώντας γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι “Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις”! Νέος κωλοτούμπας, λοιπόν, μας προέκυψε, Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί “την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ”, απέκοψε τελείως τις γέφυρες.

Τώρα μπαίνει και αυτός στο κλαμπ του Μνημονίου δηλώνοντας ότι “Έχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως, δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα”. Μάλιστα λέει ότι “Αυτά τα έχω ξαναπεί”!

Θέτει όμως και…. “προϋποθέσεις” Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία, η άλλη οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, και τρίτον η συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή οι πιο αόριστες και κωμικές προϋποθέσεις. Έτσι για να τηρηθούν και τα προσχήματα…

Το γιαούρτι θα αντικατασταθεί σε λίγες μέρες με σφαίρες………

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close