Γ.Καρυδης: Η Υδραίου εθεσε την ονομασία της παραταξης της ως Δημο!!!

Διχάζει και διαιρεί η ονομασία του Δημου.

Οι αντιδράσεις για την μετονομασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε Δημο Κερκυραίων συνεχίζονται..Ο επικεφαλής της Κερκυραικής Συμμαχίας κ.Γ.καρύδης δήλωσε: «Καταρχάς υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας, θεσμικής δεοντολογίας αλλά και νομιμότητας για τη λήψη της απόφασης. Η  παράλειψη δημόσιου διαλόγου, η αντιθεσμική παράκαμψη της άποψης των αιρετών οργάνων των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και η παράνομη αγνόηση της θέσης όλων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, συνιστούν δημοκρατική και θεσμική εκτροπή.

Η ονομασία ‘’Δήμος Κερκυραίων’’ εκφράζει μια ελιτίστικη και λιμπροντόρικη  νοοτροπία που ατυχώς ακόμη επηρεάζει ελάχιστους ανιστόρητους συνδημότες. Το παράδοξο είναι πως οι περισσότεροι εξ΄αυτών ή δεν είναι  κερκυραίοι ή δεν γνωρίζουν την τοπική ιστορία!
Η  ονομασία του Δήμου σε ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο αν παρέμενε ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας. Σήμερα όμως μετά τη διάσπασή του, η ονομασία αυτή εμφανίζεται να χωρίζει τους δημότες του νησιού της Κέρκυρας σε Κερκυραίους και μη Κερκυραίους.  Το ορθό είναι να παραμείνει η γεωγραφική ονομασία του Δήμου σε Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων .Σε αυτόν ορθά περιλαμβάνεται η Δημοτική ενότητα Κερκυραίων.

Επομένως η μετονομασία  που πέτυχε η Δήμαρχος να υπερψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο  αντί να ενώνει διχάζει, αντί να συνδέει διαιρεί, αντί να συνενώνει διαμελίζει ένα νησί που χρειάζεται σύμπνοια και συνεργασία για την επίλυση των μεγάλων κοινών προβλημάτων του. Ταυτόχρονα καλλιεργεί αρνητικά συναισθήματα  μεταξύ των Κερκυραίων της Βόρειας και της Νότιας Κέρκυρας απέναντι στους  Κερκυραίους της Κεντρικής Κέρκυρας. Και τούτο καθότι η ονομασία υπονοεί απαράδεκτες διακρίσεις πολιτιστικού, μορφωτικού, βιοτικού και αισθητικού χαρακτήρα. Κατά τα λοιπά η κ. Δήμαρχος επικαλείται την ανάγκη ενότητας, συνεργασίας και συναίνεσης. Οι Κερκυραίες και οι Κερκυραίοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους

Τελικά η στηριχθείσα από το κόμμα της ΝΔ δημοτική Παράταξη της κ. Δημάρχου με την ονομασία ‘’ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ’’ κατόρθωσε και με τις ψήφους πολλών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προσδώσει στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την ονομασία της Παράταξής της δηλαδή ‘’ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ’’!.

Καλούμε συνεπώς όλους τους θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, τους βουλευτές του νησιού κι όλα τα τοπικά Συμβούλια, να πάρουν θέση στο ζήτημα και να αντιδράσουν ώστε ν’ αποτραπεί η επιζήμια για τον τόπο και την αυτοδιοίκηση  απόφαση αυτή».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button