Γεωλογικά φαινόμενα μιλούν για μεγάλους σεισμούς!!!

seismoi38 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, οι σεισμολόγοι φοβούνται νέους καταστρεπτικούς σεισμούς

Την περασμένη εβδομάδα ο πλανήτης ξαφνικά χτυπήθηκε από διάφορους ισχυρούς σεισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και του Εκουαδόρ. Αρκετοί σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό και πιστεύουν ότι έχουμε να δούμε τουλάχιστον 4 πολύ βαριούς σεισμούς με 8.0 ρίχτερ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 38 ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και σημειώθηκε το εξής περίεργο γεγονός, ένα ποτάμι κοντά στο ηφαίστειο του Yellowstone στις ΗΠΑ άρχισε ξαφνικά να βράζει. Εάν αυτό το ηφαίστειο του Yellowstone εκραγεί ποτέ στη συνέχεια, τα δύο τρίτα της Αμερικής θα καταστραφούν και η βόρεια Αμερική θα γίνει ακατοίκητη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο θα βυθιστεί για χρόνια στο σκοτάδι.

Iαπωνία φοβάται ότι θα ξαναγίνει ένας τεράστιος σεισμός μεγαλύτερος από αυτούς της περασμένης εβδομάδας, 42 άνθρωποι νεκροί σε δύο σεισμούς των 6,5 και 7,3 ρίχτερ. 250 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. ο σεισμός που ακολούθησε ήταν ακόμα πιο καταστροφικός στο Εκουαδόρ, όπου έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής περισσότερα από 350 άτομα.
Το «Pacific Rim ή Fire Ring», το δακτυλίδι των ηφαιστείων γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, έχει γίνει τόσο ενεργό που περιμένουν τέσσερις μεγάλους σεισμούς των 8,0 ή μεγαλύτερους.

 

Σεισμολόγοι από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας πιστεύουν ότι τα επόμενα 30 χρόνια οι πιθανότητες είναι 70% για ένα σεισμό, όπως στο Great Kanto »το 1923, το οποίο είχε μέγεθος 8,9 ρίχτερ και στο οποίο 143.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, είναι σίγουροι ότι ένας τέτοιος σεισμός είναι κοντά.

Μόλις πριν από πέντε χρόνια, η Ιαπωνία χτυπήθηκε από ένα ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός, 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και ακόμα δεν κατάφεραν να σταματήσουν την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε η Φουκουσίμα.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button