Αρχίζει η παράσταση στη Βουλή

monkey_parliament-by-banksy3Αλλη μια “φιέστα” προς τιμήν της Δημοκρατίας προετοιμάζει η Δικομματική, δια χειρός Βενιζέλου – Σαμαρά…
Θα ζητήσει, λέει, ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, αλλά και ορίζει ως ημερομηνία εκλογής ΠτΔ στις αρχές Φεβρουαρίου του ’15. Και όλα αυτά για να κοπάσει η εκλογολογία και να δοθεί στην κυβέρνηση “καθαρός χρόνος” τεσσάρων μηνών. Ότι δηλαδή…

δεν πέτυχαν τους τελευταίους 27 μήνες (από τον Ιούνιο του ’12) θα το πετύχουν μέσα στον “καθαρό χρόνο” των τεσσάρων μηνών.

Έτσι λοιπόν από την… εβδομάδα  που ξεκινά  αύριο η “παράσταση” αρχίζει.
Αραχτός στον καναπέ του ο Νεοέλληνας για μια ακόμα φορά θα απολαύσει το θέαμα που απλόχερα η Δημοκρατία του προσφέρει. Οι κομματικοί αρχηγοί θα αρχίσουν να “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” στο Κολοσσαίο της Δημοκρατίας.
Και εσύ συνέλληνα από το αυτοκρατορικό σου θεωρείο, απλά με την αναστροφή του χεριού σου και τον αντίχειρα προς τα κάτω ή πάνω θα αποφασίζεις για την ζωή ή τον θάνατο του μονομάχου.
Αλλά ξέχασα. Πέρασε η εποχή του Κολοσσαίου.
Κανένας πια δεν χρειάζεται να περάσει την Πύλη της “ζώσης σαρκός”. Είμαστε πολιτισμένοι. Στην σκηνή οι πολιτικοί αρχηγοί θα “διασταυρώνουν τα ξίφη τους”, αλλά στο παρασκήνιο;
Στο παρασκήνιο, στο παρασκήνιο έχει μεταφερθεί η δράση.
Εκεί, σε αυτόν τον χώρο έχει μεταφερθεί και η “νεκρική πύλη” μακριά από τα τηλεπαράθυρα των συστημικών αλλά και μη συστημικών ΜΜΕ. Μακριά και πίσω από το θεωρείο σου. Εκεί θα συμφωνηθούν τα περίπου 1000 προαπαιτούμενα. Εκεί, πίσω από τις κλειστές πόρτες, θα αποφασίσουν για το μέλλον σου. Θα αποφασίσουν για το πόσο θα σε κουρέψουν, για το πόσες παράπλευρες απώλειες είναι επιτρεπτές. Και δεν χρειάζεται καν να σε ενημερώσουν. Δεν χρειάζεται να ξέρεις.
Δεν είναι σωστό να ξέρεις πως από 1/1/15 η χώρα σου χάνει και αυτό το δικαίωμα του veto για τις όποιες αποφάσεις παίρνονται στην ΕΕ.
Δεν χρειάζεται να ξέρεις πως οι τράπεζες της χώρας σου θα ελέγχονται από μια πολυεθνική Αρχή.
Ούτε καν πως σύμφωνα με την ΕΕ δεν είσαι άνθρωπος αλλά οφειλέτης.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις ότι σου γκρεμίζουν ότι έχτισες εσύ και οι γονείς σου τα τελευταία 50 χρόνια.
Απόλαυσε λοιπόν στο χαζοκούτι τους πολιτικούς αρχηγούς να “διασταυρώνουν τα ξίφη τους”.
Απόλαυσέ τους να ιδρώνουν και να αγωνίζονται για την Σωτηρία σου.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button