Απ ευθείας ανάθεση για την αποκομιδή με παρέμβαση Υδραίου…Κοζάνη για εναπόθεση?

Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου που θα αναλάβει απο την 01/09/19 , απέστειλε πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την κατάθεση ενός αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ’ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία, μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο. «Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις. Η πρόταση που κατέθεσα είναι ρεαλιστική και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Θα πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες ανάθεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο», έχει δηλώσει η εκλεγμένη δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο νυν Δήμαρχος κ. Νικολούζος επισημαίνει πως πρόκειται να προχωρήσει άμεσα το αίτημα, ωστόσο ζητά και υπουργική παρέμβαση ώστε κάποιες προσφυγές που έγιναν για εργολαβίες να εκδικαστούν άμεσα και να ξεκινήσει η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι εικόνες με την Κέρκυρα να «πνίγεται» στα σκουπίδια ανάγκασαν τους φορείς του νησιού – Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, Εμπορικό Σύλλογο, Ενωση Ξεναγών Κέρκυρας – να στείλουν κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού, με την οποία τους ενημερώνουν για την αφόρητη κατάσταση.

«Για μια ακόμα χρονιά τα “βουνά” των σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το νησί μας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να συνεχίζεται η δυσφήμηση για τον τόπο και το τουριστικό μας προϊόν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής “η Κέρκυρα πεθαίνει”, και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβασή σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα, για άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή τους.

Τελικά σε ιδιώτη ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Κέρκυρα,με τους αρμόδιους να προσπαθούν να δώσουν άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα του νησιού εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής κίνησης.

Η ανάθεση έγινε εφικτή μετά την έγκριση του αιτήματος του Δημάρχου Κερκυραίων, Κ. Νικολούζου από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Η έγκριση αφορά στην κατ’ εξαίρεση ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων, με συνοπτική διαδικασία, λόγω των κινδύνων που προέκυπταν για τη δημόσια υγεία, μέχρι την υπογραφή σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο.

Το θέμα μετά από αυτή την εξέλιξη είναι που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια!!! Στο Τεμπλόνι έχει γεμίσει και ξεχειλίζουν έξω από το ΧΥΤΑ…Στην Λευκίμμη δεν θα δεχθούν οι κάτοικοι….Προσωρινά ίσως αποφασίσουν εκτός Κερκύρας αλλά μέχρι πότε?

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close