Αντιδράσεις στον Καραβόμυλο για τους λάθρο– Οι κάτοικοι φυλάνε με βάρδιες το στρατόπεδο

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στην ανατολική Φθιώτιδα με τους 450 κατοίκους να έχουν χωριστεί σε κυλιόμενες βάρδιες και να περιφρουρούν το στρατόπεδο «Παπαποστόλου» σε 24ώρη βάση αντιδρώντας στην μεταφορά αλλοδαπών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να γίνει hot spot στο στρατόπεδο…», δηλώνουν οι κάτοικοι και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα και να μην επιτρέψουν στους αλλοδαπούς να εγκατασταθούν στο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» το οποίο βρίσκεται δίπλα στα σπίτια τους ανησυχώντας για την ασφάλειά τους.

Οι κάτοικοι χωρισμένοι σε βάρδιες και σε 24ωρη βάση περιφρουρούν το στρατόπεδο.Επίσης, έκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο με σκαπτικά και φορτηγά αυτοκίνητα.

«Είμαστε 450 κάτοικοι και σε πρώτη φάση έρχονται 800 αλλοδαποί, σε ένα στρατόπεδο που είναι μέσα στον αστικό ιστό, δίπλα στα σπίτια.

Από αύριο Σάββατο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο στρατόπεδο για να έρθουν οι αλλοδαποί.

2o Δημοσιευμα

Καζάνι που βράζει η περιοχή του Καραβόμυλου μετά την απόφαση να μεταφερθούν πρόσφυγες στο κλειστό στρατόπεδο Γεώργιος Παπαποστόλου. Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στο χωριό. Η περίφραξη του «ακουμπά» σε σπίτια, ενώ εντός του χώρου αλλά και στην πλαγιά πάνω από αυτόν, υπάρχουν αγωγοί καυσίμων. « Ποιος σκέφτηκε να φτιάξει Hot Spot, πάνω σε μία ωρολογιακή βόμβα, που αν σκάσει θα γίνει παρανάλωμα όλη η περιοχή. Θα μας τινάξουν στον αέρα όλους;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι που με δηλώσεις τους αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμη υγρά καύσιμα σε βαρέλια αλλά και στους υπόγειους αγωγούς που διασχίζουν το χωριό.

«Θα χυθεί αίμα» δηλώνουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «πισώπλατο μαχαίρωμα» εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας που αποφάσισε εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν έναν λόγο ακόμη να ανησυχούν αφού όπως διευκρινίζει και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για τον Καραβόμυλο και τα γύρω χωριά η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.


Λαμια now

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button