Ανορθόδοξο πόλεμο σε πόλεις, αποσταθεροποίηση στο Αιγαίο και τη Θράκη, σαμποτάζ και δολοφονίες Ελλήνων ετοιμάζει η Άγκυρα!
Ανορθόδοξο πόλεμος σε αστικό περιβάλλον, Αιγαίο, Μεταναστευτικό, τεχνικές συλλογής πληροφοριών, σαμποτάζ, επιδρομών και πολιτικών δολοφονιών ετοιμάζουν οι Τούρκοι κατά της χώρας μας.
Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Σαββάτου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να προκαλέσει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας.
Στην τουρκική επίδειξη ισχύος, ενδέχεται να αναμειχθεί ένα είδος άτυπης πολιτοφυλακής, η SADAT, μια παρακρατική οργάνωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδρύσει μυστικά το 2012 για μυστικές επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες, αλλά στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το δίκτυο του άλλοτε συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Στο τιμόνι του παρακρατικού στρατού του Ερντογάν βρίσκεται ο Αντνάν Τανρίβερντι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, απόστρατος αξιωματικός, φανατικός ισλαμιστής, γνωστός ανθέλληνας και ο πιο έμπιστος σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων. Στόχος του η συγκρότηση ισχυρού ισλαμικού κράτους που δεν θα ελέγχεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και εμμονή του η τουρκοποίηση του Αιγαίου.
Η δράση της SADAT, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτει ο whistleblower και επιβεβαιώνει η «Χουριέτ», καθιστά σαφές πως ο Τανρίβερντι προωθεί θερμά επεισόδια τύπου Ιμίων σε πάνω από 100 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επιμένει στην απομάκρυνση του ελληνικού στρατού από την Κω και την τιμωρία της Ελλάδας για τη μη παράδοση των 8 αξιωματικών.
Ο Τανριβερντί έχει διερωτηθεί γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ αφού όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός αυτός είναι ένα όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Εβραίων, όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΗΕ. Ο ίδιος έχει τονίζει την ανάγκη διατήρησης της ισλαμικής ταυτότητας και στην ανάγκη να βρεθεί ο τρόπος αντίστασης και διατήρησης της κυριαρχίας τους από την επιβουλή των μη φιλικών προς αυτούς κράτη.
Για τη Σαντάτ έχουν γραφτεί διάφορα στον ξένο Τύπο. Η Σαντάτ λοιπόν επίσημα ιδρύεται τον Φεβρουάριο του 2012 ενώ η Αραβική Άνοιξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Eίναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία του είδους στην Τουρκία που παρέχει σε διεθνές επίπεδο συμβουλευτική επί στρατιωτικών θεμάτων, αλλά δραστηριοποιείται και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, ενώ παρέχει υπηρεσίες και στρατιωτική εκπαίδευση για συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο, καθώς και εκπαίδευση για ειδικές επιχειρήσεις. Παράλληλα μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες όπως παροχή οπλισμού, πυρομαχικών, οχημάτων, ανταλλακτικών, εκρηκτικών.
Η δράση της εταιρείας έγινε γνωστή σε διεθνές επίπεδο έπειτα από τη δημοσίευση ενός Τούρκου μέσω του Twitter. Ο χρήστης @fuatavni , με τρία εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, αποκάλυψε το 2016 τη δράση της Σαντάτ και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι εταιρεία, αλλά μια παραστρατιωτική οργάνωση, ένας μυστικός στρατός ο οποίος είχε εμπλακεί στην εκπαίδευση των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους με τη συνδρομή της ΜΙΤ, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η Σαντάτ σταμάτησε τη δράση της στη Συρία όταν αυτή έγινε γνωστή στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ανέλαβε την εκπαίδευση της νεολαίας του AKP, του κόμματος που ηγείται ο Ερντογάν και της Οθωμανικής Οργάνωσης (Osmanlı Ocakları ), για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών.
Η δράση της Σαντάτ βρέθηκε στο προσκήνιο έπειτα από την αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων και την έναρξη ενός εκτεταμένου αστικού πολέμου μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του PKK. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων και ενώ ο τουρκικός στρατός προσπαθούσε να ανακαταλάβει ορισμένες πόλεις, υπήρξαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιπτώσεις όπου άνδρες μια παραστρατιωτικής οργάνωσης δρούσε ανεξάρτητα από το στρατό προκαλώντας χάος.
Υπάρχουν αναφορές για ένα περιστατικό στην περιοχή της Λίσε (Lice) όπου 34 χωρικοί συνελήφθησαν από τους άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης η οποία σκόπευε να τους κάψει ζωντανούς, εάν δεν παρενέβαινε ένας Τούρκος αξιωματικός που έφτασε μαζί με τους άνδρες του στο σημείο λίγο πριν πραγματοποιηθεί η μαζική εκτέλεση. Κούρδοι βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο κατέθεσαν επίσημη ερώτηση ζητώντας να μάθουν εάν οι άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν της Σαντάτ, αλλά το ερώτημά τους δεν απαντήθηκε ποτέ.
Επίσης το 2012 ο βουλευτής Ali Rıza Oztourk έκανε δέκα ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ και εάν αυτή δρα στη Συρία υπέρ των τζιχαντιστών, εξοπλίζοντας τους και εκπαιδεύοντας τους και ακόμη περισσότερο εάν η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείτο από την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμη ζητήθηκε να επιθεωρηθεί η βάση στο Hatay, όπου, βάσει πληροφοριών, γινόταν εκπαίδευση, πιθανότατα, τζιχαντιστών. Όπως ήταν φυσικό δεν δόθηκε η άδεια για έλεγχο της βάσης, αλλά και η απάντησε στα δέκα ερωτήματα, σχετικά με τη Σαντάτ, απαντήθηκε μονολεκτικά και η κυβέρνηση αρνείτο κάθε ανάμειξη.
Ακόμη ένας βουλευτής, ο Fikri Saglar, ζήτησε να μάθει για το ρόλο της Σαντάτ και τις σχέσεις που αυτή έχει με την κυβέρνηση. Μπορεί η τουρκική κυβέρνηση να μην απάντησε αλλά η Σαντάτ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διέψευσε ότι είναι μια εναλλακτική του στρατού και σημείωσε πως ο ρόλος της ήταν να παράσχει εκπαίδευση για μη συμβατικό πόλεμο, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες σε κάποια ομάδα.
Σημειώνεται πως και η Ρωσία είχε κάνει αναφορά στη Σαντάτ στην έκθεσή της προς τον ΟΗΕ για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία. Πηγές, ισχυρίζονται ότι η Σαντάτ στρατολογούσε ανθρώπους από χώρες της Κεντρικής Ασίας και στη συνέχεια τους μετέφερε και τους εκπαίδευε στη Συρία. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους στόχους της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν η αποσταθεροποίηση ξένων κυβερνήσεων. Τους ισχυρισμούς αυτούς τους επανέλαβε και το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.
Πληροφορίες θέλουν την εμπλοκή της Σαντάτ στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία όπου φέρονται ότι υποκίνησαν τη βία, τους ξυλοδαρμούς στρατιωτών, από πολίτες, μέχρι θανάτου και τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον αποκεφαλισμό ενός Τούρκου στρατιώτη. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει γράψει και ο Michael Rubin σε άρθρο του στο Newsweek, ισχυριζόμενος ότι η Σαντάτ, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, γίνεται η «Φρουρά της Επανάστασης» του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Rubin οι άνδρες της Σαντάτ βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες πολιτών, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα ενημέρωσης τους χαρακτήριζαν υποστηρικτές του Γκιουλέν και υπαίτιους για το πραξικόπημα.
Ο Ερντογάν φέρεται ότι έχει φτιάξει ένα στρατό για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές απ΄όπου και εάν προέρχονται ακόμη και από τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτός ο μυστικός στρατός, υποστηρίζουν αναλυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν ή να προχωρήσει στην καταστολή πιθανής εξέγερσης των πολιτών.
Το όνομα της Σαντάτ επανήλθε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2016. Μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έγινε γνωστό ότι η Σαντάτ σκόπευε να προχωρήσει σε μαζικές εκτελέσεις των πολιτικών κρατουμένων και άλλων που εμπλέκονταν στο πραξικόπημα και είχαν συλληφθεί σε περίπτωση που αυτοί επιχειρούσαν να διαφύγουν, καθώς φέρεται να υπήρχε σχέδιο εξέγερσης.
Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν στρώνει το δρόμο για την πιο ενεργή και νόμιμη εμπλοκή της Σαντάτ στις ένοπλες δυνάμεις. Βάσει του άρθρου 678 με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 2016 δίνεται πλέον το δικαίωμα σε συνταξιούχους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να εμπλέκονται ενεργά στην στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και στην επιλογή δοκίμων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε ακραίους στρατιωτικούς να αναδιαρθρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις από τη βάση έως την κορυφή.
Όπως φαίνεται οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για όλα και θα πρέπει άπαντες να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Την ίδια στιγμή ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, έκανε ξανά λόγο για «18 τουρκικά νησιά και μια βραχονησίδα» που τελούν υπό «ελληνική κατοχή».
Η εφημερίδα Aydinlik σε άρθρο με τίτλο «Πάμε σε δημοψήφισμα ενώ τα νησιά μας είναι υπό κατοχή», φιλοξενεί τα σχόλια του Γιαλίμ, ο οποίος συνδέει την «ελληνική κατοχή» στα «τουρκικά νησιά» με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ανακήρυξη του Ερντογάν σε… σουλτάνο.
Ο Γιαλίμ σχολίασε ότι δεν το βρίσκει σωστό η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ενώ «18 νησιά και μία βραχονησίδα βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή».
Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του νέου αρχηγού του ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στις «Οινούσσες της Σμύρνης».
Σημειώνει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι Οιννούσες αποτελούν τουρκικό έδαφος και ότι ανήκουν στην επαρχία της Σμύρνης.
Οι Οινούσσες είναι ελληνικό έδαφος εδώ και 105 χρόνια. Συγκεκριμένα, οι Οινούσσες απελευθερώθηκαν από την οθωμανική κατοχή στις 20 Νοεμβρίου 1912.
Κάποιοι Τούρκοι θυμήθηκαν μετά από 105 χρόνια ότι οι Οινούσσες είναι δικές τους. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν και γιατί τις παρέδωσαν πριν 105 χρόνια στην Ελλάδα και γιατί επί 105 χρόνια δεν τις διεκδίκησαν.
pentapostagma