Ανησυχία για οργανωμένο γεγονός από την Τουρκία στο Αιγαίο..«Πορτοκαλί» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

tourkia«Πορτοκαλί» συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες με εντολή αύξησης των μέτρων ασφαλείας σε όλη την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου και στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου. Οι φόβοι για πρόκληση τετελεσμένου γεγονότος, πολύ μεγαλύτερου αυτού που έγινε στις Καστανιές του Έβρου με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πολύ μεγάλος.

Τα μέτρα αυξήθηκαν από την ημέρα που διαπιστώθηκε πώς η Τουρκία συνέλαβε και είναι αποφασισμένη να κρατήσει αιχμαλώτους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν έκτακτες συσκέψεις, εκτιμήθηκε πώς η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι αντιπερισπασμός με στόχο η Τουρκία να χτυπήσει κάπου αλλού, να κάνει μία αποβατική ενέργεια και κάποιο νησί του Αιγαίου εν παραδείγματι, και αποφασίστηκε να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Η εξέλιξη δε της υπόθεσης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα είναι μια «τυπική διαδικασία», όπως ανέφερε το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του και λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος και οι απειλές που εκτόξευσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλοι του πώς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και πώς κάποιο πλοίο πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο για το σκοπό αυτό «θα το βυθίσουμε» επέτειναν το κλίμα ανησυχίας.

Έχει δοθεί λοιπόν εντολή για αύξηση των μέτρων ετοιμότητας από τις Μονάδες του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με μετακινήσεις κάποιων δυνάμεων και την προώθηση τους στους χώρους διασποράς και την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής.

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξελίσσεται σε θρίλερ θα κρίνει πολλά τις επόμενες ώρες. Η Άγκυρα έχει αναγάγει την υπόθεση σε πολιτικό ζήτημα παραπέμποντας την στον Ταγίπ Ερντογάν, κρατά ανοιχτό το θέμα της «κατασκοπείας» τη στιγμή που τα δύο στελέχη φέρονται να βιώνουν το «εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Αδριανούπολης και την ίδια στιγμή πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες σύλληψης στις Καστανιές του Έβρου.Το δικαστηριο  σύμφωνα με πληροφορίες αναβλήθηκε και το θριλερ ξεκίνησε.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close