Ανατίναξαν οι Τούρκοι τον φάρο στη βραχονησίδα Ζουράφα?

Mια περίεργη και ενδεχομένως με πολύ μυστήριο είδηση για την βραχονησίδα Ζουράφα (ή Λαδόξερα) που βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και Τουρκικών παραλίων, νότια της Αλεξανδρούπολης) δημοσιεύει ιστοσελίδα της περιοχής. Και συγκεκριμένα ότι εδώ και 2 ημέρες έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα αφού χάθηκε ο φάρος (που είχε στηθεί και με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού πολλων ετών) και έμεινε μόνο ένας βράχος λίγο πάνω από την επιφάνεια…
Τις σχετικές πληροφορίες έδωσε σε τοπικό σάιτ αλιέας της περιοχής που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσε να πλησιάσει και να βγάλει την φωτογραφία.
Στην περιοχή βγαίνει κάπου κάπου πετρέλαιο στην επιφάνεια δεκαετίες τώρα και γι’ αυτό την αποκαλούν Λαδόξερα. Με την τοποθέτηση φάρου απέκτησε και άλλη οντότητα ενισχύοντας τη θέση του, ώστε να «μετράει» καθαρά στον καθορισμό των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου.
Οι εκδοχές που παραθέτει το σαιτ για το τι συνέβη είναι δύο.Ή ο Φάρος ξηλώθηκε από τα κύματα που τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή έφθασαν τα 10 και 11 μποφόρ; Ή μπορεί να έγινε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση, κάποιοι δηλαδή να κατέστρεψαν τον Φάρο. Από χθες το απόγευμα έχει γίνει ανακοίνωση από την Υδρογραφική Υπηρεσία ότι δεν λειτουργεί ο φάρος στη βραχονησίδα.

Πριν από 2-3 ημέρες μοτορσίπ που ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Ίμβρο, πλευρίσθηκε από Τουρκική Ακταιωρό και του έγιναν συστάσεις για την πορεία που ακολουθούσε.Κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μας είπαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όπως βέβαια λένε, ότι δεκαετίες στην Ζουράφα έπιανε 10 και 11 μποφόρ, αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι ο Φάρος. Oι πληροφορίες αναφέρουν οτι Τούρκοι ανατίναξαν τον φάρο..Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κάνει γαργάρες?.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close