Ανάληψη ολου του ποσού θα κανουν αυριο οι Ρώσοι στη Κύπρο η θα ανατινάξουν τις τράπεζες

Φοβούνται να ανακοινώσουν την συμφωνία με τον διάβολο. Οι Ρώσοι ολιγάρχες απειλούν να ανατινάξουν το νησί. Εκρηκτικός μηχανισμός στη Τρ. Κύπρου! 

“Συμφωνία με τον διάβολο” την οποία φοβούνται ακόμη και να την ανακοινώσουν. Τα σενάρια κάνουν λόγο για κούρεμα 30% κάτι που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν τα μισά λεφτά τους. Στην ουσία το νησί κινδυνεύει να ανατιναχθεί εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Περιμένετε να δείτε την αντίδραση των Ρώσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη βόμβα εξεράγη ήδη σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Πολεμίδια της Λεμεσού!


Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, μετά την πρώτη έκρηξη, δύο άτομα με σιδερολοστο θρυμμάτισαν την κύρια είσοδο, εισήλθαν εντός του καταστήματος, και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στο αυτοσχέδια κροτίδα, η οποία ήταν τυλιγμένη με ταινία με εύφλεκτη ύλη. Δημιουργήθηκε μικρή εστία φωτιάς η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.Η απόφαση φέρνει ντόνιμο αναλήψεων στις τράπεζες του Νότου και αμέσως κατάρρευση του Τραπεζικού συστήματος.


Τουλάχιστον €8 δισ. καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου θα τύχουν κουρέματος σε περίπτωση που προχωρήσει συμφωνία με το  Eurogroup και αυτή προνοεί ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου από τους καταθέτες της.Στο τέλος Ιανουαρίου οι καταθέσεις στην Τρ. Κύπρου ήταν ύψους 18,2 δισ. ευρώ. Τραπεζίτες υπολογίζουν ότι από αυτές τις καταθέσεις γύρω στο 45%–50% είναι ασφαλισμένες κάτω των €100 χιλιάδων και οι υπόλοιπες θα τύχουν κουρέματος.Υπολογίζεται επομένως πως για κάθε 10% θα δεσμεύονται κοντά στα 850 εκατ. ευρώ.Κούρεμα 20% σημαίνει €1,7 δισ., 30% €2,5 δισ., 40% €3,4 δισ. και 50% €4,2 δισ.


Η συμφωνία η οποία έχει τη στήριξη όλων των μελών της Ευρωζώνης καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εξυγίανση της Λαϊκής και αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, με «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ το ποσοστό του οποίου όμως τελεί ακόμη υπό συζήτηση και θα καθοριστεί τις «επόμενες εβδομάδες», ενώ η Τρ. Κύπρου αναλαμβάνει το «βάρος» των 9 δισ. ευρώ της Λαϊκής από τον ELA. 


Σε ό,τι αφορά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα το Eurogroup κάνει έκκληση για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ με βάση τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου αναμένεται να φτάσει στον κοινοτικό μέσο όρο μέχρι το 2018, ενώ το Eurogroup προσβλέπει επίσης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή


Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. THN ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ OΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ Η ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ.ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΙΟΝ 40% ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close