Αμερικανοτουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, αν δεν βρεθεί λύση στην διάσκεψη των χωρών G-20

nato6Την απόφαση να υπάρξει κοινή αμερικανοτουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, αν δεν βρεθεί κάποια λύση στην διάσκεψη των χωρών G-20 που θα γίνει στις 15-16 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, αποκαλύπτει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Ήδη σύμφωνα με την εφημερίδα, στην αμερικανική Νατοϊκήβάση του Ιντζιρλίκ παρατηρείται τελευταία μεγάλος οργασμός κινητοποιήσεων ενώ καταφθάνουν συνεχώς αμερικανικά F-35 και παράλληλα ενισχύεται συνεχώς το αμερικανικό «ειδικό» στρατιωτικό προσωπικό της βάσης.

Οι Τούρκοι θα συμμετάσχουν με τα δικά τους F-16, ενώ τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες για χερσαία επέμβαση στο συριακό έδαφος. Δεν είναι άσχετη με τις προετοιμασίες αυτές η έκτακτη επίσκεψη πριν από δυο μέρες του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Hulusi Akar, στο Ντιαρμπακίρ.

Την απόφαση για κοινή αμερικανοτουρκική στρατιωτική επέμβαση με όλες τις συνέπειες που θα έχει, αποκάλυψε για πρώτη φορά ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία, Feridun Sinirlioğlu, την περασμένη έβδομα κατά την διάρκεια έκτακτης επίσκεψης του στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου είχε επαφές με τον Μεσόυτ Μπαρζανί, Σημειωτέον ότι ο Μπαραζνι συνεργάζεται άμεσα με την Άγκυρα, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Κούρδους της Τουρκίας.

Η πρόφαση για την επέμβαση, όπως αναφέρεται, θα είναι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα τουρκοσυριακά σύνορα αλλά στην πραγματικότητα θα είναι μια προσπάθεια ανάσχεσης της ρωσικής επέμβασης και θα δώσει στήριξη στην συριακή αντιπολίτευση η οποία έχει αντιταχτεί από την αρχή στην ρωσική επέμβαση στην Συρία και πολεμά τους Ρώσους και τους συμμάχους τους.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά για μια τελευταία ελπίδα να αποτραπεί μια τέτοια κίνηση που σίγουρα θα φέρει σε ανοιχτή αντιπαράθεση τους Αμερικανότουρκους με τους Ρώσους, στην διάσκεψη της G-20 που θα γίνει στην Αττάλεια και στην οποία θα πάρουν μέρος και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια εξέλιξη καθώς θα ανοίξει τις «πόρτες» για μια παγκοσμία αναμέτρηση, με ολέθριες συνέπειες

Κατά τα άλλα, εμείς θα ασχολούμαστε με τις καταγγελίες Πανούση, τον… ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας και την μνημονιακή μας μιζέρια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button