Αλβανοί Εθνικιστές: Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αλβανική σημαία θα υψωθεί και στην Πρέβεζα !!!

taxirΤην ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό , αλβανοί εθνικιστές βρίσκουν ευκαιρία να διεκδικήσουν εδάφη έως την Πρέβεζα.Με μπαράζ αναρτήσεων στις ιστοσελίδες τους ζητούν σεβασμό στους μαχητές της δήθεν Μακεδονίας.

Ονειρεύονται τη «Μεγάλη Αλβανία» χρησιμοποιώντας ως όχημα το ανύπαρκτο θέμα των «τσάμηδων»
«Το τσάμικο ζήτημα είναι ένα εθνικό θέμα αν δεν μπορεί να επιλυθεί διπλωματικά , τότε θα λυθεί με πόλεμο.
Η Μεγάλη Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα και να είστε σίγουροι ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αλβανική σημαία θα υψωθεί και στην Πρέβεζα. Οι ελληνικές εκκλησίες δεν θα χτίζονται στη Χιμάρα.
Τα βιβλία της ιστορίας μας θα περιλαμβάνουν όλα τα αλβανόφωνα εδάφη μας συμπεριλαμβανομένων και της Τσαμουριάς και υπενθυμίζοντας πάντα την ελληνική γενοκτονία κατά των Τσάμηδων», είπε ο Ταχίρ Βέλιου, πρόεδρος της «Ενωμένης Αλβανίας».
Ειδικοί αναλυτές εξηγούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί είναι σημαντικό να υπάρξει στο ζήτημα των Σκοπίων μια λύση που θα συμφέρει την Ελλάδα ώστε να μην διαμελιστεί η γειτονική χώρα.
«Δεν είναι στα εθνικά συμφέροντα να σπρώξουμε τη FYROM στην αγκαλιά της Τουρκίας ή της Αλβανίας ή και των δύο», λέει ο Κώστας Λάβδας, Καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής της Παντείου
Οι λεονταρισμοί των Αλβανών δεν σταματούν εδώ .Ο αυτοαποκαλούμενος «Απελευθερωτικός στρατός της Τσαμουριάς» με αρχηγό τον Φεστίμ Λάτο, ο οποίος ποζάρει ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα και συστήνεται ως «πρόεδρος» της… Θεσπρωτίας ή «Κομαντάντ Τσάμι», εκτόξευσε πολεμική απειλή κατά της Ελλάδας στη σελίδα του στο Facebook :
«Σεβασμός σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας του Κοσσυφοπεδίου και της Μακεδονίας, όπου έχω πολεμήσει , σύντομα ερχόμαστε και στην Τσαμουριά».
«Η ύπαρξη του κράτους της FYROM είναι από μόνη της σε ένα βαθμό ανάχωμα σε αντιλήψεις είτε μιας μεγάλης νέας Τουρκίας, είτε μιας μεγάλης Αλβανίας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό’, εξηγεί ο Κώστας Λάβδας.
Λεονταρισμοί και από τους Τούρκους: «Θα σπάσουμε τα πόδια του Έλληνα πρωθυπουργού αν ανέβει στα Ίμια»
Πλάτη στις εθνικιστικές κορώνες των Αλβανών βάζουν και οι Τούρκοι .Στενός σύμβουλος του Ερντογάν εκτόξευσε απίστευτες απειλές κατά της χώρας μας, ακόμα και κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού:
«Αν προσπαθήσεις να ανέβεις στη βραχονησίδα των Ιμίων θα σου κόψουμε τα πόδια και τα χέρια. Αν θέλει ας είναι Υπουργός, αν θέλει ας είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός».
 Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας για τα εθνικά θέματα:«Μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Ενώ, αντιθέτως, γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες, ακόμη και εθνικές, καταστροφές όταν διχαστήκαμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button