Που βρήκε τα λεφτά και αγόρασε το μεγαλύτερο ιταλικό διυλιστήριο? Σερέτης Γρηγόρης με Στέφανος Χίο (Video)

Για την παρουσία της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη στη μετοχική σύνθεση του μεγαλύτερου διυλιστηρίου Πετρελαίου της Ιταλίας μίλησε σήμερα στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Χίος.

«Είχαμε την πληροφόρηση ότι κάτι γινόταν. Εκεί στο Σικελικό νότο ακμάζουν κάτι “εσπεριδοειδή” που λέγονται cosa nostra, camora. Η Σικελία είναι και η έδρα μιας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας των μεγαλύτερων διυλιστηρίων της Ιταλίας. Τα είχαν αγοράσει οι Ρώσοι οι οποίοι σε συνεργασία με τις κατά καιρούς Ιταλικές Κυβερνήσεις διύλιζαν το πετρέλαιο και τροφοδοτούσαν όλη την Ιταλία αλλά έκαναν και εξαγωγές» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ξαφνικά βρίσκεται ένας τουρίστας Εβραίος στην καταγωγή ο οποίος καταζητούνταν σε τρείς Ηπείρους και τον ζητούσαν από συγκεκριμένες αρχές ορισμένων χωρών να εκδοθεί. Μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του συγκεκριμένου επιχειρηματία – φίλου της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη – για περίεργη οικονομική επιφάνεια. Η Ελλάδα και η Ρουμανία δεν δέχθηκαν να τον εκδώσουν κι αυτό ήταν περίεργο. Ξαφνικά βρίσκεται να εξαγοράζει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας με την παρουσία στις διαπραγματεύσεις και να συμμετέχει κατά ένα 4% σ αυτή την επιχείρηση. Μάθαμε εκ των υστέρων ότι ουσιαστικά λειτουργούσε εικονικά ως αγοραστής ενώ πίσω ήταν ακόμα οι Ρώσοι. Τον χρησιμοποιούσαν ως “μάσκα” οι Ρώσοι τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για να ξεπλένονται Ρωσικά κεφάλαια. Που βρέθηκαν τα λεφτά από την κυρία Μπακογιάννη για την αγορά του ποσοστού της;».      

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

focusfm.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button