Αγέλες υποβρυχίων σε Ατλαντικό και Μεσόγειο. Αόρατα ρωσικά με μυστικό οπλισμό κ.α

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b2%cf%81%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1Όπως ακριβώς έγινε κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τις γερμανικές «αγέλες των υποβρυχίων» εναντίον των αμερικανικών και βρετανικών…έτσι και σήμερα σε Ατλαντικό Ωκεανό και Μεσόγειο μαίνεται το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ!

Το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχει αναπτύξει με την μορφή «βεντάλιας» σε κρίσιμα γεωπολιτικά σημεία του πλανήτη τα υποβρύχια του, τα οποία σημειωτέων διαθέτουν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους BULAVA , οι οποίοι αποτελούν τον υπ” αριθμόν ένα κίνδυνο για τις  αμερικανικές πόλεις.

Άλλες ομάδες ρωσικών υποβρυχίων κινούνται στα συνήθη σημεία κάτω από τον βόρειο πόλο , λόγω της φυσικής κάλυψης του πάγου ο οποίος απαγορεύει τον εντοπισμό οποιοδήποτε υποβρυχίου ακόμη και από το διάστημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική διοίκηση υποβρυχίων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη πλέον δράση των τρομερών και συνάμα «μυστικών» δυνατοτήτων των Ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων κλάσης BOREI και YASEN. 

«Ο Ρωσικός υποβρύχιος στόλος έχει εξαιρετικά  αναβαθμισμένη δραστηριότητα στις θάλασσες του Ατλαντικού και της παρακείμενες όπως η Μεσόγειο και η Βόρεια θάλασσα» τονίζει ο Αμερικανός Ναύαρχος, Τζέιμς Φόγκο.

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός είναι ο διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ο οποίος  περιλαμβάνει 40 πολεμικά πλοία, 175 αεροσκάφη και 21.000 στρατιώτες και ναύτες και αποτελεί την μεγαλύτερη ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην θάλασσα, ως εκ τούτου ο ίδιος δεν «μασάει τα λόγια του»…

Σύμφωνα με τον Φόγκο, ο αριθμός των υποβρυχίων της Ρωσίας που διεξάγουν περιπολίες τους τελευταίους 12 μήνες έχει αυξηθεί περισσότερο από δύο φορές.

Το πιο  ανησυχητικό για το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι οι «νέες τεχνολογίες που έχουν υιοθετήσει  αυτά τα ρωσικά υποβρύχια, και οι οποίες  εκπροσωπούν  μια «σοβαρότατη απειλή» για την συμμάχους του  ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

«Βλέπουμε την τέταρτη Μάχη του Ατλαντικού» τονίζει ο Αμερικανός Ναύαρχος  Φόγκο.

Ο Nick Childs, εμπειρογνώμονας από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου τονίζει ότι «μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία στον Βόρειο Ατλαντικό και τις παρακείμενες θάλασσες θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες»…

Σύμφωνα με τον Childs, ο Βλαντιμίρ Πούτιν «θέλει να αμφισβητήσει και πάλι τις ΗΠΑ στους Ωκεανούς.»

Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές δίνουν την προσοχή σε δύο λόγους για τον ρωσικό υποβρύχιο στόλο , στην δύναμη πυρός που διαθέτει και στον «μυστικό εξοπλισμό»  που είναι εξοπλισμένα  τα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Οι ρωσικοί «υποβρύχιοι-κυνηγοί» αποτελούν μέγα  κίνδυνο για τα αμερικανικού τύπου υποβρύχια «OH», στα  νερά του Βόρειου Ατλαντικού.

Επίσης, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητές  στρατηγικής  αποτροπής από την Ρωσία.

Επίσης  μπορούν να  εξουδετερώσουν τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που είναι εφοδιασμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα μάχης «Aegis».

Τα πλοία αυτά αποτελούν μέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, το οποίο η Μόσχα έχει επανειλημμένα επικρίνει και φυσικά στοχοποιήσει.

Τα ρωσικά υποβρύχια διαθέτουν κινητήρες και συστήματα που τα κάνουν σχεδόν αόρατα από τα υπάρχοντα συστήματα ακρόασης και εντοπισμού!

Η πρόσφατη αγωνιώδη αναζήτηση του ρωσικού  υποβρυχίου «Στάρι Οσκόλ», στην Μεσόγειο, από νατοϊκά πολεμικά σκάφη και η συμμετοχή του με πυραύλους κατά στόχων στη συριακή πόλη Raqqa, έχουν δημιουργήσει «αναπάντητα ερωτήματα» στην αμερικανική διοίκηση Ευρώπης.

«Αυτή η επίδειξη από την Μόσχα εντυπωσίασε τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο  αναλυτής Nick Childs.

Ο ίδιος έχοντας  έγκυρες πληροφορίες τονίζει ότι την περίοδο που διανύουμε αναμένονται ελιγμοί μεγάλης κλίμακας του ρωσικού Ναυτικού στα νερά του Ατλαντικού και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close