«Έφοδο – αστραπή» στα νησιά και στα μικρονήσια του Αιγαίου από τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ

Όλα τα νησιά και τα μικρονήσια του ανατολικού Αιγαίου θα επισκεφτούν από αύριο ο αρχηγός ΓΕΣαντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς μαζί με τον αρχηγό Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο.

 Το ταξίδι αυτό, από βορά προς νότο, γίνεται την ώρα που οι Τούρκοι στρατηγοί κορυφώνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο και τις κάνουν πιο σύνθετες. Η επίσκεψη αυτή της στρατιωτικής ηγεσίας στη νησιωτική Ελλάδα μόνο τυπική και εποχική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα οι δύο αρχηγοί θα μεταβούν στη Λήμνο ,στη Μυτιλήνη , στη Χίο ,στη Λέρο, στην Κω , στη Ρόδο , στο Φαρμακονήσι και σε πολλά άλλα μικρά νησάκια όπου υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια προκειμένου να εξετάσουν την ισχύ της υπάρχουσας αμυντικής τους θωράκισης , να επιληφθούν άμεσα τυχόν προβλήματα και να εξετάσουν πολλούς παραμέτρους από τον επιτόπιο έλεγχο που θα κάνουν αναζητώντας τυχόν βελτιώσεις όπου εντοπισθεί ενδεχόμενη ανάγκη . Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο ανθρώπινο δυναμικό. Χωρίς τυπικότητες , φορώντας τις στολές παραλλαγής τους, θα συνομιλήσουν με αξιωματικούς , υπαξιωματικούς αλλά και απλούς στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Υπολογίζεται ότι η επίσκεψη αυτή θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Παρασκευή

Ο νυν αρχηγός ΓΕΣ, όπως και ο προκάτοχός του, δεν περιορίζονταν στο να ασκούν την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού από το γραφείο και από αναφορές που φτάνουν στο Πεντάγωνο. Ρεαλιστική εικόνα έχει κανείς μόνο από προσωπική αυτοψία.  Πέρα από αυτός ,όμως, οι δύο αρχηγοί που θεωρούνται επιχειρησιακοί , ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό. Θέλουν να βρεθούν δίπλα σε αυτούς που φιλούν τις Θερμοπύλες.

Από το περιβάλλον του αρχηγού ΓΕΣ υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος ανησυχητικός λόγος της «εφόδου -αστραπή » που θα πραγματοποιηθεί στανησιά του Αιγαίου.

Γ. Κοκ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close