Άφησαν τα Υπουργεία τους για αστακομακαρονάδα με τον οφειλέτη Προκοπίου

Οι κυβερνήσεις μπορεί να πέφτουνε αλλά κάποιοι πράγματα δεν αλλάζουν. Και αυτά είναι οι αδυναμίες στην τρυφηλή ζωή και στις απολαύσεις που αυτές προσφέρουν. Ένα νησί που το επιλέγουν και πολλοί σκαφάτοι, μια και από τη μια μένουν στο απυρόβλητο, καθώς δεν είναι και Μύκονος, από την άλλη μπορούν να αφήνονται χαλαρά στις απολαύσεις γευστικές και όχι μόνο που τους προσφέρονται και μάλιστα χωρίς να τους στοιχίζουν μια περιουσία ειναι η Τζιά .

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ είναι ίσως το πιο διάσημο εστιατόριο – ταβέρνα στη Τζιά, για το πολύ καλό φαγητό και δη τις αστακομακαρονάδες. Είναι αγαπημένο στέκι των “σκαφάτων” (οι οποίοι συνήθως αράζουν το σκάφος τους ακριβώς μπροστά) αλλά και σημείο συνάντησης όλων των επισκεπτών της Τζιάς.

Είναι τέτοια η ποιότητα του που για να βρεί τραπέζι κάποιος ειδικά τις μέρες και ώρες αιχμής, πρέπει να έχει κλείσει μέρες πριν.

Κυριακή μεσημέρι, πρώτο τραπέζι πίστα, στον Αρίστο , δυο Υπουργοί της νέας κυβέρνησης , ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές με σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα στο νησί και μια νεαρή μελαχρινή κυρία την οποία δεν αναγνώρισε ο αυτόπτης μάρτυρας μας.

Συγκεκριμένα η ωραία συντροφιά αποτελείτο από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, (Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα) τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, (Υφυπουργός Αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών) καθώς και την μελαχροινή κυρία που , σύμφωνα με τις περιγραφές ,έμοιαζε …σατανικά με την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και την οποία οι φήμες φέρουν να διατηρεί σχέση με τον υφυπουργό.

Μαζί τους ο μεγαλοκαραβοκύρης κ. Γιώργος Προκοπίου ο οποίος έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα την παρέα των τριών νεοεισελθόντων στην κυβέρνηση πολίτικων.

Δεν ξέρουμε αν οι τρεις υπουργοί , κουράστηκαν από τις 4 πρώτες μέρες στα νέα καθήκοντα τους και θέλησαν να βρεθούν σε πιο χαλαρά μέρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μάλλον δεν κατάλαβαν την παραίνεση του πρωθυπουργού για δουλειά και ταπεινότητα.

Ποιος είναι όμως ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου; Ε, ας πούμε ότι δεν είναι και το καλύτερο παιδί.

Το 2010 ο Γιώργος Προκοπίου είχε ελεγχθεί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, και ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκια, καθώς φέρονται να εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 ακίνητα(120 ή 130) που ανήκαν σε ισάριθμες offshore εταιρείες δικών του συμφερόντων, για τα οποία δεν είχε πληρώσει ποτέ φόρο. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι του είχε καταλογιστεί πρόστιμο-μαμούθ ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Stern σε δημοσίευμά του για τα μπλεξίματα του εφοπλιστή με το ΣΔΟΕ υποστήριζε πως δύο ημέρες μετά την κλήση που δέχθηκε για τακτοποίηση της οφειλής του, έβγαλε στην Ελβετία ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ, ως προειδοποίηση, σύμφωνα με το Stern, ότι θα ήταν καλύτερο να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.

Η κολόνια όμως … κρατάει χρόνια και συγκεκριμένα από εποχής πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, όταν Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ήταν ακόμα ο Γιάννης Καπελέρης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ που υπογράφει ο Ευάγγελος Καραμάνος, ο εφοπλιστής, Γ. Προκοπίου, είχε φοροδιαφύγει κατά 70 εκ ευρώ.

Ταυτόχρονα, επίσης σύμφωνα με το τρισέλιδο πόρισμα, πίσω από δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες, ως διαχειριστής, εμφανιζόταν, στενός συνεργάτης και υπάλληλος του εφοπλιστή σε άλλες τους εταιρείες.

Πρόκειται για ένα πόρισμα που θάβεται διαρκώς.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button