Άκυρες έκρινε τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ Ηρακλείου το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης

Άκυρες έκρινε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ Ηρακλείου στη πρώτη δικαστική απόφαση μετά το μαύρο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Ο εργατολόγος και συνήγορος των απολυμένων μετέφερε στο ραδιοσταθμό stokokkino.gr την είδηση για την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο αποφάνθηκε πως “κακώς έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι” ενώ κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και έτσι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την απόφαση του πρωτοδικείου του Ηρακλείου Κρήτης για την ΕΡΤ, δήλωσε ότι: “Η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ α.ε. Στην απόφαση αυτή το νομικό συμβούλιο του κράτους θα ασκήσει έφεση και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο”.
Δικαίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Κοινή δήλωση της Aλεξάνδρας  Χριστακάκη (απολυμένη  δημοσιογράφος ΕΡΤ, υποψήφια ευρωβουλευτης ΣΥΡΙΖΑ) και της Ράνιας Σβίγγου ( υποψήφια  ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ):

Πολιτική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί η δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει άκυρες τις απολύσεις των 20 εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, μετά το «μαύρο» της 11ης  Ιουνίου. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία ενισχύει την αποφασιστικότητα  και  την επιμονή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την  επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την ώρα που συνεχίζεται το «ναυάγιο» της ΝΕΡΙΤ, καθώς εγκαταλείπουν  ως ποντικοί το σκάφος, όσοι μέχρι χθες ήταν «καπετάνιοι» και εδραίωσαν με την ηγετική τους παρουσία το πραξικοπηματικό λουκέτο  και την φίμωση,  οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και με νέα «όπλα» ενισχύουν το όνειρο  και τον αγώνα τους. Όταν οι πρώην επικεφαλής ανακαλύπτουν διαφθορά , ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις  στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, την ίδια ώρα δικαιώνονται οι  εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Μαζί με την δικαστική λύση χρειάζεται και  πολιτική για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

antikry

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close