O Τουρκικός στόλος κατευθύνθηκε προς την Αττική – «Πρόβα τζενεράλε» για αιφνιδιαστικό κτύπημα; ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Η παρακολούθηση των τουρκικών σκαφών από σκάφη του ΠΝ δεν συνιστά άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων…Αυτό είναι ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτών που δήθεν κυβερνούν!!!

Εισβολή τουρκικού Στόλου αποτελούμενη από πέντε πολεμικά σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στις Κυκλάδες στην περιοχή από την Ανδρο μέχρι την Σίφνο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες:
Συγκεκριμένα οι φρεγάτες και οι ΤΠΚ  “KEMAL REIS”, “MELΤEM”, “ΙΜΒΑΤ”, “RUZGAR”, και “FIRTINA”, οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014”, αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο τουρκικό Στόλο και κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων και κατευθύνονται προς την Αττική.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Τα μισά μπήκαν από τις βόρειες Κυκλάδες και τα άλλα μισά συγκλίνουν από την κεντρικές Κυκλάδες. Είναι σαφές ότι πρόκειται για κίνηση που έχει στόχο να «βυθομετρήσει» τις ελληνικές αντιδράσεις.
H φρεγάτα Kemal Reis μπήκε μεταξύ Ανδρου-Ευβοίας και ακολουθώντας της ακτογραμμή της Αττικής (ήταν ορατή από την Ραφήνα) κατευθύνθηκε ΝΑ και πήγε στη Μύκονο και μτά στη Νάξο.
ΟΙ ΤΠΚ εισήλθαν βόρεια της Νάξου, πέρασαν πάνω από την Πάρο προς Σίφνο και μετά από πορεία βορειοανατολικά προς την Αττική (σε μια απόσταση μερικών μιλίων) έστριψαν και κατευθύνθηκαν προς τις νότιες Κυκλάδες.
Μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας κάλυπταν την κίνησή τους, ενώ αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 είχαν αναλάβει την προστασίας τους σε ηλεκτρονικό επίπεδο.
Στο Ναύσταθμο έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Μαχητικά F-16 της ΠΑ (δύι ζευγάρια) παρακολούθησαν τον τουρκικό Στόλ
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που επιχειρούν τέτοια κίνηση και τέτοια κλιμάκωση.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ


Μια κανονική αεροναυμαχία μερικά μίλια από τις ακτές της Αττικής εκτυλίχθηκε σήμερα σε μία περιοχή από την Ευβοια μέχρι την Σαντορίνη, όταν δεκάδες τουρκικά αεροσκάφη συνοδεύοντας πέντε τουρκικά πολεμικά τα οποία συνέκλιναν από τις βόρειες ακτές της Αττικής μέχρι ττις κεντρικές Κυκλάδες, πραγματοποίησαν συντονισμένες επιχειρήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αδιαφορώντας πλήρως για την παρουσία τν ελληνικών μαχητικών και των πολεμικών πλοίων.
Είναι εντυπωσιακό αυτό που έγινε σήμερα και σίγουρα δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς από ελληνικής πλευράς η αντίδραση ήταν αχαμνή αφού οι οδηγίες από Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών είναι σαφείς: Μην αντιδράτε στις τουρκικές προκλήσεις.
Πραγματικά πρέπει να … «έσπασαν τα νεύρα» των Τούρκων σήμερα στο Αιγαίο. Τι άλλο να κάνουν για να αποδείξουν ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να υπερασπίσουν την χώρα τους;
Τα πυροβόλα τους θα μπορούσαν εύκολα να βομβαρδίσουν την Πελοπόννησο, την Αττική και την Εύβοια και η μοναδική ελληνική αντίδραση ήταν μια ανακοίνωση ότι «Είστε εντός των ελληνιών χωρικών υδάτων».
Πάλι καλά, γιατί οι Τούρκοι νόμιζαν ότι είχαν φτάσει … Ιταλία!
Πανω από 20 οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μέχρι τώρα.
Στον ουρανό; Τρελό πάρτι! Δείτε:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ   :      1 (6 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ :    10 (3 CN-235 & 7 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ     :    16
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ      :     2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ     :     12
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ    :     42
ΕΜΠΛΟΚΕΣ       :  –
ΠΕΡΙΟΧΗ           :  ΒΟΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αυτά … μέχρι στιγμής!
Όσο και ψύχραιμα να δει κάποιος την συγκεκριμένη κίνηση δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Κυριαρχία στο Αιγαίο, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς δεν υπάρχει πλέον.
Η παρακολούθηση των τουρκικών σκαφών από σκάφη του ΠΝ δεν συνιστά άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα πυκνώσουν στο μέλλον και η ελληνική στάση θα παραμείνει η ίδια: Απλή παρακολούθηση όπως εάν το περιστατικό συνέβαινε στα κάποια διεθνή ύδατα.
. Σε ότι αφορά την «ποιοτική» αναβάθμιση της «πρόκλησης» (που δεν πια πρόκληση αφού οι προκλήσεις απατώνται) έχει και αυττή τη σημασίας της.
Μια φρεγάτα και τέσσερεις πυραυλάκατοι.
Η φρεγάτα TCG Kemalreis (F-247) είναι η πλέον σύγχρονη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού και ανήκει στην κλάση “Barbaros”. Πρόκειται για σκάφος ΜΕ#ΚΟ 200 Track II-Β. Έχει πλήρες εκτόπισμα 3.350 τόνων, μήκος 116,7 μέτρων, πλάτος 14,8 μέτρων και βύθισμα 4,25 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει ανέρχεται στους 32 κόμβους και το πλήρωμά της αποτελείται από 180 άτομα.
 Σε ότι αφορά τον οπλισμό της διαθέτει 2 τετραπλούς εκτοξευτές Mk 41 με βλήματα επιφανείας – επιφανείας RGM-84 Harpoon, ένα εκτοξευτή Mk 41 Mod 8 με 16 θέσεις για κάθετα εκτοξευόμενα βλήματα Sea Sparrow, ένα πυροβόλο των 5 ιντσών και τρία αντιπυραυλικά συστήματα Sea Zenith της Oerlikon Contraves.
Το τουρκικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα  σκάφη από την  συγκεκριμένη κλάση το ομώνυμο F-244 Barbaros και το  F-245  Oruçreis, ενώ η επόμενη έκδοση των σκαφών που ΜΕΚΟ 200 track II-B έχει και αυτή δύο σκάφη τα Salihreis (F-246) και την Kemalreis (F-247) η οποία και έφτασε έξω από την Αττική.
Τα άλλα τέσσερα τουρκικά σκάφη ήταν τα TCG MELΤEM (P-334) [πυραυλάκατος τύπου Kilic]Ι) το TCG ΙΜΒΑΤ (P-335) [πυραυλάκατος τύπου Kilic ΙΙ], το TCG RUZGAR (P-344)[πυραυλάκατος τύπου Ruzgar], και το TCG FIRTINA (P-347) [[πυραυλάκατος τύπου Ruzgar].
Τα σκάφη κλάσης KiliC διαθέτουν οπλισμό 8 βλημάτων επιφανείας-επιφανείας Harpoon RGM-84, 1 πυροβόλο Oto Melara των  76 χλστ., και ένα δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο των 40 χλστ.

defencenet

Σχολιαστε