Eκρηξη στη Μ.Ανατολή: Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ισραήλ-Τουρκία – Με πυραυλική καταιγίδα απειλεί ο Άσαντ και συροτουρκικό πόλεμο το Ισραήλ – Έτοιμη για σύρραξη και η Χεζμπολάχ

cwxtkx1ucaagpdcΡαγδαία κλιμάκωση υπάρχει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας-Ισραήλ. Όπως αποκαλύπτεται ο Μ.Άσαντ είχε δώσει διαταγή για πυραυλική καταιγίδα προς το Ισραήλ έχοντας έτοιμους τους πυραύλους Scud και Iskander! Ο πρόεδρος της Ρωσίας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, απαιτώντας να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τονίζοντας ότι είναι η τελευταία φορά που η Ρωσία παραμένει αδιάφορη. Αντίστοιχη προειδοποίηση απηύθυνε και προς τον Ερντογάν για την Al-Bab.

Ο Μ.Νετανιάχου δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται για περιορισμένους βομβαρδισμούς. Ο Β.Πούτιν επανήλθε δριμύτερος και του έδωσε τελεσίγραφο 10 λεπτών για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά μαχητικά.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο Μ.Άσαντ ήταν έτοιμος να εξαπολύσει πυραυλική καταιγίδα προς το Ισραήλ ενώ το ίδιο έτοιμη ήταν και η Χεζμπολάχ.

Ο Μ.Άσαντ επικοινώνησε με την αίθουσα επιχειρήσεων για να ετοιμαστούν οι πύραυλοι.

Ρώσος στρατηγός ειδοποίησε τον Β.Πούτιν και του μετέφερε την σοβαρότητα της κατάστασης και τότε ο Ρώσος πρόεδρος πήρε μέσα στη νύχτα το Νετανιάχου του εξέθεσε τη κρισιμότητα των στιγμών και του ζήτησε να σταματήσει τις επιδρομές.

Ο Νετανιάχου ζήτησε από ΗΠΑ και Ρωσία να μην πέσει το Χαλέπι αλλά καθώς το Χαλέπι πέφτει εντός 2 εβδομάδων θα επακολουθήσει:

Ή θα κηρυχθεί συροτουρκικός (!) πόλεμος (φαίνεται ότι Ισραήλ-Τουρκία τα έχουν βρει)  ή θα επέλθει σύρραξη Χεζμπολάχ με Iσραήλ προφανώς από την αποδέσμευση δυνάμεων για το μέτωπο του Γκολάν.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία έχει στη διάθεση της αποδεικτικά στοιχεία εξοπλισμού των ισλαμιστών τρομοκρατών με τουρκικά ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ ACV-15 (βίντεο παρακάτω) γεγονός που αποδεικνύει πως ο σκοπός της εισβολής της Τουρκίας ήταν διαφορετικός.

Τα τεθωρακισμένα ACV-15 είναι η τουρκική έκδοση των αμερικανικής σχεδίασης και εξελικτικών προτύπων των YPR-765A1 και κατασκευάζονται κατόπιν αδείας από την τουρκική FNSS ενώ κατά χιλιάδες έχουν εξοπλίσει τον τουρκικό στρατό και εξαγωγικές χώρες.

Τα οχήματα παράγονται σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων για την κάλυψη όλων των αναγκών ενός μηχανοκίνητου τάγματος με ένα κοινό φορέα.

Το όχημα είναι κατασκιασμένο από αλουμίνιο και προφέρει προστασία μόνο από βαρέα πολυβόλο των 14,5mm.

Το βάρος τους φτάνει τους 14 τόνους ενώ μπορούν να μεταφέρουν 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, το πλήρωμα είναι διμελές στις εκδόσεις ΤΟΜΠ και 3 ατόμων στις εκδόσεις ΤΟΜΑ που φέρουν πυργίσκο ενός ατόμου τύπου Sharpshooter με πυροβόλο των 25mm ενώ με τον κινητήρα Detroit diesel 6V-53T των 300hp επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 65χλμ/ω σε οδό και εμβέλεια 490χιλιομέτρων ενώ το όχημα είναι αμφίβιο.

Επιπλέον κάθε όχημα μεταφέρει και 8πλο εκτοξευτή καπνογόνων των 76mm για την αυτοπροστασία τους.

Οι διαφωνίες  αυτών των ισχυρών προσωπικοτήτων για την Συρία είναι αξεπέραστες και κυρίως αγεφύρωτες όσο αφορά τον Άσαντ, τους τζιχαντιστές, και κυρίως τους Κούρδους και το νέο κράτος του Κουρδιστάν.

Η αφορμή για την ρήξη Πούτιν-Ερντογάν δόθηκε με τον πρόσφατο ισχυρισμό  του Τούρκου προέδρου ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία έχει ως στόχο να «τελειώνει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ», τον οποίο οι FSBίτες τον φυλάνε σαν τα μάτια τους , για να ευοδωθούν τα τεράστια  μελλοντικά τα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδια του Κρεμλίνου για την χώρα αυτή.

Το Κρεμλίνο με μια ανακοίνωση γεμάτη οργή ζητά «διευκρινήσεις» από τα σχόλια του Ερντογάν , αναφέρει  το Reuters.

«Η ανακοίνωση ήρθε πραγματικά σαν κεραυνός για εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση  η οποία διαφέρει από τις προηγούμενες στις οποίες δείξαμε  κατανόηση . Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας θα μας δώσουν  κάποιο είδος εξήγησης γι “αυτό», είπε ο ίδιος.

Η ρήξη Ρωσίας και Τουρκίας για την Συρία είναι πλήρης και ολοκληρωτική από κάθε άποψη και μάλιστα προϋπήρχε της συμφωνίας που επήλθε πριν μήνες, μετά την συγνώμη του Τούρκου προέδρου και την οικονομική αποζημίωση στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν «ετοιμάζεται» να επιτεθεί με σφοδρότητα στην συριακή πόλη  Αλ-Μπάμπ και να μπει και στο Χαλέπι, ως άλλος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και για αυτό η επικείμενη οργή του Πούτιν θα είναι τρομακτική εναντίον του.

Το κυριότερο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε μια άλλη πτυχή του εαυτού του στον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας άλλα κατ΄ιδίαν και άλλα έπραξε  στην πραγματικότητα.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ και η Τουρκία «τα ξαναβρήκαν» , και ετοιμάζονται να δράσουν και πάλι  μαζί στην Μαύρη θάλασσα.

Μόνο που ο «κοντός» δεν συγχωρεί με τίποτα και θα ξεσπάσει τόσο πάνω στον Ερντογάν όσο και  πάνω στην Τουρκία με μεγάλη…πολύ μεγάλη οργή για όλα όσα έχει κάνει  αυτή φυλή εδώ και τόσους αιώνες.

πενταπόσταγμα

Σχολιαστε