15αδα Αντιδημάρχων από τον Νικολούζο στο Δήμο Κέρκυρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOI NEOI ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟ

Μετά την εκλογή προεδρείου και την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας από τον Νίκο Ράλλη, ο Κώστας Νικολούζος προχώρησε στον ορισμό αντιδημάρχων, προσθέτοντας νέες αρμοδιότητες, αφαιρώντας παλιές αντιδημαρχίες και συνενώνοντας τομείς.

Οι αντιδήμαρχοι ανά περιοχές
Ξεκινάμε από τους αντιδήμαρχους Διαποντίων, που αναλαμβάνουν οι τρεις εκλεγέντες, όπως ορίζει ο νόμος. Πρόκειται για τους:Νόνη Μάστορα (Μαθράκι), Ανδρέα Γουλή (Ερείκουσα) και Θόδωρο Λουκανάρη (Οθωνοί).
Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Κερκυραίων και Φαιάκων ορίστηκε ο Γιώργος Ραιδεστινός, αντιδήμαρχος Αχιλλείων – Παρελίων – Παλαιοκαστριτών ο Γιώργος Καρύδης, αντιδήμαρχος Λευκιμμαίων – Κορισσίων – Μελιτειέων (Νότια Κέρκυρα) οΝίκος Γκούσης και την αντιδημαρχία Κασσωπαίων – Αγ. Γεωργίου – Εσπερίων – Θιναλίων ο Κώστας Παυλίδης.
Ο κ. Παυλίδης τελικά δενμ ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για τον ορισμό του και ως αντιδήμαρχου υπεύθυνου για την τέλεση πολιτικών γάμων. Ο κ. Παυλίδης ορίστηκε επίσης αναπληρωτής του Δήμαρχου σε περίπτωση απουσίας του ή άλλου κωλύματος.

Οικονομικά και Τεχνικές Υπηρεσίες
Καραμπόλες, αρνήσεις και επιθυμίες αλλά και συζητήσεις συνέθεσαν το τελικό σκηνικό για τη λήψη των αποφάσεων του ΚώσταΝικολούζου.
Την ευθύνη των Οικονομικών του Δήμου θα έχει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Γιώργος – Ηλίας Παντελιός, ο οποίος είπε το «ναι» (άλλωστε δεν είχε διαφανεί και κανένα εναλλακτικό σενάριο).
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες ενοποιούνται με την Χωροταξία και την Πολεοδομία και το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο ΒασίληςΚαββαδίας (παρότι μέχρι πρότινος θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι τη θέση θα καταλάμβανε ο Κώστας Παυλίδης).

Καθαριότητα και Περιουσία
Το τιμόνι της πολύπαθης Καθαριότητας με αρμοδιότητες επίσης την Ανακύκλωση και το πράσινο, όπως είχαμε γράψει, θα κρατά εφεξής ο μηχανολόγος – μηχανικός Νίκος Αναστασόπουλος ενώ δημιουργείται μια νέα αντιδημαρχία που θα έχει στον τομέα ευθύνης της την Δημοτική – Δημόσια Περιουσία και την οποία θα αναλάβει ο Άρης Μπαλής.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι θα είναι:

Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας,  Αλληλεγγύης και  Εθελοντισμού: Ανδρέας Σκούπουρας  
Εμπορίου, Ενέργειας & Βιομηχανίας: Σπύρος Καλούδης
Πρωτογενούς Παραγωγής:  Λεωνίδας Παγκράτης

Πολιτισμός
Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μάνος Ράπτης. Άγνωστο μέχρι στιγμής τι θα γίνει με τον ΔΟΠΑΠ κι αν ο νέος αντιδήμαρχος θα έχει και τον Οργανισμό υπό την εποπτεία του.
Γνωρίζοντας μιλούν για ενοποίηση των ΝΠΔΔ του Δήμου σε ένα ή ακόμη και διάλυση αυτών με μεταφορά των υπαλλήλων στο Δήμο Κέρκυρας.

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο (πάντως μετά τις 22 Σεπτεμβρίου) για να ψηφιστούν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και Οργανισμών καθώς και της ΔΕΥΑΚ.

Ο αριθμός των αντιδημάρχων είναι 15, όσοι είχαν οριστεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γ. Τρεπεκλή (το ανώνατο που επιτρέπει ο νόμος για την Κέρκυρα).

  corfupress

Σχολιαστε