Τρομοκρατική επίθεση με εκρήξεις στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης -10 νεκροί & τουλάχιστον 50 τραυματίες

μετρο πετρουπολη ρωσσιαΔύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 14:30 τοπική ώρα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σταθμό «Σενάγια», ωστόσο νεότερα στοιχεία κάνουν λόγο για έκρηξη και στους σταθμούς «Σεντόβαγια» και «Τεχνολογικό Ινστιτούτο».

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στο Μετρό της πόλης.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σημειωετέων βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, καθώς είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλαξάντερ Λουκασένκο, ενημερώθηκε άμεσα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Καπνός έχει καλύψει τον υπόγειο σιδηρόδρομο, ενώ μετά τις εκρήξεις έκλεισαν 10 σταθμοί του Μετρό.

Ο μάνατζερ του Μετρό ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για έκρηξη μέσα στο βαγόνι, πιθανότατα από κάποιο αυτοσχέδιο μηχανισμό, με το Sputnik να αναφέρει πως περιείχε καρφιά. Από την πλευρά της αστυνομίας οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με κάποιον εκπρόσωπό της να περιορίζεται στο να πει, ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι έλαβαν κλήση για ύπαρξη πυκνού καπνού στο σταθμό του μετρό και ότι δεν μπορούν να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button