Προσοχή νέος Τσίπρας ο Κούλης με ανασχηματισμό που δίνει μυνηματα

tsipras1   

Χθες, 4 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2016 βιώσαμε τον ανασχηματισμό Τσίπρα και την σίγουρα τελευταία κυβέρνηση του σε αυτόν τον τόπο.

Ο χθεσινός ανασχηματισμός είχε βασικά δύο ωφελουμένους τους δανειστές κατά 80% και τους Δεσποτάδες της εκκλησίας κατά 20%, και το λέω αυτό γιατί το τρολάρισμα που όλοι αγαπάμε ασχολήθηκε χθες περισσότερο με την απομάκρυνση Φίλη λόγω της σύγκρουσης του με τον Ιερώνυμο και λιγότερο με τους ανθρώπους που επιλέχθηκαν από τον Τσίπρα για να ολοκληρώσουν την εφαρμογή του σκληρότατου τρίτου Μνημονίου. Ακόμα και η καθαίρεση Φίλη δεν έγινε μόνο εξαιτίας της σύγκρουσης με τον παπαδαριό που ο Τσίπρας δεν θέλει να του χαλάει χατήρια γιατί όπως σωστά επισημαίνει ο Παναγιώτης Σωτήρης

Η επιλογή Γαβρόγλου για το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί τομή προς το χειρότερο. Ο Γαβρόγλου εκπροσωπεί κατεξοχήν την πιο επιθετική «επιχειρηματική» λογική για την ανώτατη εκπαίδευση, αυτή που προνομιμοποιεί την έρευνα και υποβαθμίζει τις προπτυχιακές σπουδές. Ούτε πρέπει να μας διαφεύγει ότι ήταν στο Ίδρυμα Λάτση και άρα εντελώς μέσα στη λογική των «χορηγιών».Το χειρότερο από όλα: βγαλμένος μέσα από το περιβάλλον του ΜΙΘΕ-ΣΕΜΦΕ, τα δύο τμήματα που ΔΕΝ είχαν επαγγελματικά δικαιώματα αλλά πολύ ωραία μεταπτυχιακά, κατεξοχήν εκπροσωπεί την ελιτίστικη νοοτροπία ότι καθηγητής σημαίνει δουλειά μόνο με τους υποψήφιους διδάκτορες και άλλους πανεπιστημιακούς

Να πάμε σε άλλα πρόσωπα;;;;

Ο Σταθάκης στο υπουργείο Ενέργειας, η ναυαρχίδα του νεοφιλελευθερισμού στον ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει όσα υπέγραψε ο Σκουρλέτης που ήταν στην θέση του και θα ξεπουλήσει την ενέργεια σε ξένα και εγχώρια λαμόγια. Και επειδή ο Σκουρλέτης υπέγραψε τον περασμένο Μάιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ,  για αυτό παρά τα «επαναστατικά» λόγια άλλαξε υπουργείο απλά αφού το Μαξίμου του θύμισε ότι και αντάρτης και υπογράφων το ξεπούλημα δεν γίνεται.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε κυριολεκτικά του Σόιμπλε. Παπαδημητριου του ιδρύματος Λεβί, Πιτσιόρλας από το ΤΑΙΠΕΔ σηματοδοτούν την πολιτική Τσίπρα-δανειστών για οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές.

Ο Τσίπρας από σήμερα είναι ένας τελειωμένος πρωθυπουργός ακριβώς όπως ήταν ο Σαμαράς μετά τις ευρωεκλογές του 2014Απόλυτα υποταγμένος στις ορέξεις του Σόιμπλε για εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών με όσους θα μπορούσαν να τον συνεφέρουν, να τον βοηθήσουν να ορθώσει το όποιο ανάστημα να είναι πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή εντός ΣΥΡΙΖΑ τυπικά αλλά εκτός επί της ουσίας. Και αυτό έχει συμβεί γιατί απλά έτσι το θέλησε…..

Τον μόνο «θεό» που υπηρετεί από πέρσι ο Τσίπρας είναι αυτός της εξουσίας. Τίποτα άλλο δεν τον ενδιαφέρει (το ίδιο είχε πάθει ο Σαμαράς) αλλά και οι άνθρωποι των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί τον έχουν ουσιαστικά παύσει από τα καθήκοντα του. Από την μία οι δανειστές δεν του αφήνουν περιθώριο ούτε μία μικρής «νίκης» κατά την διαπραγμάτευση. Ζητάνε περισσότερα πράγματα από αυτά που προέβλεπε εξαρχής το τρίτο Μνημόνιο για να τον στίψουν και βέβαια ο Τσίπρας που πέρσι τον Ιούλιο υποτάχθηκε μία και καλή ξέρει πολύ καλά ότι είτε δέχεται ότι του ζητήσουν για να παραμείνει στην εξουσία (αλλά συρρικνώνοντας περαιτέρω την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, πιο κάτω από το 15% του παρόντος διαστήματος), είτε πάει σε εκλογές άμεσα για να διασωθεί εκλογικά, ερχόμενος δεύτερος μεν αλλά παραμένοντας ζωντανός στον πολιτικό στίβο για κάποιο διάστημα τουλάχιστον. Η πρώτη επιλογή, παραμένω στην εξουσία και υπογράφω τα πάντα επιφυλάσσουν απλά μέλλον ΓΑΠ και τα αγγλικά του ΗΓΕΡΠΗ δεν είναι αυτά που θα τους δίνουν χιλιάδες ευρώ στα εξωτερικά για διαλέξεις κατά του νεοφιλελευθερισμού!

Ο Τσίπρας σήμερα δεν έχει καν ένα κόμμα να τον στηρίξει, μία συλλογικότητα. Το διέλυσε ο ίδιος πέρσι επιβάλλοντας Μνημόνιο και την ταφόπλακα την έβαλε πριν λίγο καιρό στο τελευταίο Συνέδριο του που κατέστησε σαφές στο εσωτερικό του ότι το Κόμμα είναι ο Τσίπρας και αν το Κόμμα διαφωνήσει κάπου μαζί του απλά θα πρέπει να το σκεφτεί πάλι και να ψηφίσει δεύτερη φορά όπως το επιθυμεί ο ηγέτης του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά ένα σύνολο χειροκροτητών του Τσίπρα, και είναι γνωστό ότι παλαμακιστές και αυλοκόλακες δεν αποτέλεσαν ιστορικά ποτέ χρήσιμοι σύμβουλοι ηγετών σε κρίσιμες περιόδους. Οι μέν που είναι ακόμα βολεμένοι θα του λένε υπέγραψε ότι σου ζητάνε για να μην χάσουμε τα μισθά, οι δυσαρεστημένοι, οι αβόλευτοι, η πρώην βολεμένοι θα τον πολεμάνε από σήμερα για να προσπαθήσουν για ένα μελλοντικό βόλεμα από τον επόμενο μνημονιακό πρωθυπουργό. Όσους βόλεψε ο Τσίπρας, βόλεψε!

Για «νέο ξεκίνημα» έκανε λόγο σήμερα ο Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου που εισήγαγε τον θεσμό των ανασχηματισμών κάθε φορά που ζόριζε το πράγμα. Μόνο που ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε να υλοποιήσει πολιτικές που φτωχοποιούσαν άμεσα χιλιάδες Έλληνες και έτσι τον έπαιρνε να δουλεύει τον κόσμο, αντίθετα ο Τσίπρας από σήμερα βιώνει τα ίδια αδιέξοδα που γεννά το τρίτο Μνημόνιο, που βίωνε και χθες πριν τον ανασχηματισμό.

Για το τι πρέπει να κάνουμε οι υπόλοιποι…..Εμείς που θέλουμε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, εκτός μνημονίων, με πολιτικές που θα ωφελούν αποκλειστικά τις δυνάμεις εργασίας αυτού του τόπου, για να απότρέψουμε έναν νέο Τσίπρα που θα τον λένε Κούλη ή κάτι άλλο, πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα ενωτικά μεν, αλλά με σχέδιο που θα πείθει ευρύτατες μάζες γιατί τα Μνημόνια είναι βλαβερά μεν αλλά από το σκέτο «Κάτω τα Μνημόνια-Ζήτω η Δημοκρατία» αυτός ο λαός κάηκε κυριολεκτικά από τον Τσίπρα και την ομάδα τουΤο νέο αφήγημα πρέπει να είναι πρώτα ειλικρινές και μετά να δίνει όραμα ότι μετά από μία δύσκολη απελευθερωτική ρήξη με ευρώ-εε  οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θα φέρουν εργασία σε όλους, αξιοπρεπή διαβίωση και εξουσία στις δυνάμεις της εργασίας!

Του Σπύρου Γουδέβενου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button