Ο Κιμ Γιονγκ Ουν το “πάτησε” το κουμπί: Η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου!

kim-foto-sigΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ: “ΟΣΟ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”

Παγκόσμιος συναγερμός πλέον μετά την σημερινή δοκιμή βόμβας υδρογόνου την οποία διενέργησε η Βόρεια Κορέα μετά από εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η καταγραφή έγινε μέσω της δημιουργίας τεχνητού σεισμού που κατέγραψε το αμερικανικό USGS σήμερα το πρωί. Ο “ισόβιος” πρόεδρος της Βορείου Κορέας 5 μέρες μετά την δήλωσή τους στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ότι “Εάν οι επιτιθέμενοι και οι προβοκάτορες μας πλήξουν- κι αυτό που λέω είναι επιεικές-, εμείς δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε μια έναν ανελέητο ιερό πόλεμο για τη Δικαιοσύνη και την εθνική επανένωση” τελικά πάτησε το “κουμπί”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βόμβα, που θεωρείται ισχυρότερη από την ατομική, ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών που κυβερνάει τη χώρα», μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι δίκαιο για τη Βόρεια Κορέα να έχει μια βόμβα υδρογόνου στο αμυντικό οπλοστάσιό της απέναντι στις ΗΠΑ που διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων την υπογραφή για τη δοκιμή έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις 3 Ιανουαρίου.

defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button