«Ψηφίστε το αντιρατσιστικό- Μου το έχετε υποσχεθεί» δηλώνει η Ευρωπαία επίτροπος

Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρεμ.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ το Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, με τίτλο «Εμείς είμαστε οι άλλοι», η κ. Μάλμστρεμ, αναφερόμενη στην ακροδεξιά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι συγκυριακό και προέβλεψε ότι δεν θα εξαφανιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση. 


Σε δηλώσεις της πάντως σήμερα στην «Deutsche Welle», η Επίτροπος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν επαρκούν -αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «κάνει αρκετά»- και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες προκειμένου να βοηθήσει, αλλά και να παρακολουθεί τη διαδικασία. 


«Κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα συζητήσαμε για το νομοσχέδιο. Από ό,τι κατάλαβα, σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο Κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο» δήλωσε η κ. Μάλμστρεμ. 


Από την πλευρά του, ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι «οι νόμοι προσδιορίζουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι το θεμέλιο της ειρηνικής συμβίωσης μιας κοινωνίας» και ανέδειξε την σημασία των νόμων οι οποίοι θέτουν το πλαίσιο της συμβίωσης. «Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ψηφιστούν νόμοι που θα τους περιθωριοποιήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και κάλεσε τους πολιτικούς να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα: «Την ακροδεξιά την νικάς, όταν οι πολιτικοί έχουν το θάρρος να ορθώσουν δημόσια το ανάστημά τους» κατέληξε. Για να δούμε ποιούς είδε και τι της υποσχέθηκαν, κατά πως τα λέει η κυρία εκ Σουηδίας! η κ. Μαλμστρομ! 

Από το Βλογκ της!

Ξανά στην Ελλάδα!
!4 Μαρτίου 2013

At the new asylum centre in Athens, with Minister Dendias and Lamprini Koletta, Director of the appeals authority. Photo: Michele Cercon.Στο νέο κέντρο ασύλου στην Αθήνα με τον υπουργό Δενδια και την Λαμπρινη Κολέττα (Σε ελεύθερη συνΓκουκλική μετάφραση και μετά συγχωρήσεως!)

“Είμαι στην Ελλάδα για μια-δυο μέρες, είναι η πέμπτη επίσκεψη μου εδώ ως Επίτροπος. Η βροχή είναι συνεχής και η κατάσταση εδώ είναι ακόμη πολύ ανησυχητική. Πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και μερικά μικρά φωτεινά σημεία στον ορίζοντα. Ο τουρισμός αναμένεται να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, και η Ευρωομάδα έχει προσεκτικά στραμμένο το βλέμμα προς τα σημάδια προόδου.

Φυσικά είμαι εδώ για να συζητήσουμε την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών.Υπήρξε κάποια πρόοδος από τότε που ήμουν εδώ την τελευταία φορά. Αν και τα χειρότερα από τα κέντρα κράτησης έχουν πλέον κλείσει, οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες για όσους τελούν υπό κράτηση. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, να εκπληρώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα, και πρέπει να οικοδομηθούν αρκετά ανοιχτά κέντρα υποδοχής.
Σε μια πιο θετική σημείωση: ένα κέντρο ασύλου θα ανοίξουν τελικά στην Αθήνα, καθώς και σε μερικά από τα νησιά. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο φυσικά είναι απαράδεκτο. Το νέο κέντρο έχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εφαρμόσουν σωστά, τη διεξαγωγή συνεντεύξεων και τον χειρισμό των προσφυγών.
Είχα πολλές συζητήσεις με τον υπουργό Νίκο Δένδια για τα υπόλοιπα θέματα, πάνω στο σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση ΠΟΥ η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει. Είναι φυσικά ευθύνη της Ελλάδα να θέσει ένα σύστημα στη θέση του, αλλά η Επιτροπή, τα Γραφεία μας, τα κράτη μέληκαι ένας μεγάλος αριθμός των ΜΚΟ είναι εδώ για να βοηθήσουμε.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει δυσκολίες για την πλήρη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων πόρων, και υπάρχει ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων.Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος ασχολείται πολύ με τα θέματα μετανάστευσης. Επισκέφθηκα το νέο κέντρο ασύλου, συναντήθηκε με την UNHCR, και επίσης επισκέφθηκα τη μονάδα της αστυνομίας που μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνη για τις αιτήσεις ασύλου και σταδιακά της αφαιρείται..
Ένα σημαντικό θέμα που συζητήσαμε είναι η ρατσιστική βία, η οποία, δυστυχώς, είναι πολύ εμφανής σε μια χώρα όπου ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε άνοδο, και όπου η οικονομική κρίση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για απλοϊκές λύσεις και scape κατσίκες στην πολιτική(!!! Ουτε το Γκουκλ το μετέφρασε χωρίς την βοήθεια του Ηλιοπουλου.!) Μια πρόταση νόμου που θα ποινικοποιεί ταραχές εναντίον των εθνοτικών ομάδων, καθώς και για τηρατσιστική βία ώστε να είναι ένα σοβαρό αδίκημα, είναι τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας.”

Τι λέει λοιπόν η ΗΜΕΡΟλογιάζουσα κυρια εκ Σουηδίας.
…Ότι ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ.…ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ Της ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΥΛΟΥ …ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!!!! ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ Της ….ΥΕΝΕΔ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΝΤΕς ΤΟΥ , ΜΕ ΤΑ ΛΕΛΟΥΔΑ. ΜΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ!!! …OTI εδώ στην Αθήνα δραστηριοποιείται η UNHCR. Κι όποιος ξέρει τι σημαίνει , ξέρει! …Πως στην βοήθεια να τα «κάνουμε» όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι κι έρημοι! Ας είναι καλά οι διάφορες ποικίλες και καλοπληρωμένες ΜΚΟ! Το δούλεμα πέφτει σύννεφο!Εξ άλλου αν δεν πάει καλά το πρότζεκτ «Αέριο και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ» μια χαρά θα πάει το «πέφτει η κυβέρνηση». 
Κι αυτή την φορά φοβάμαι πως δεν θα έχει ο Σαμαράς τα 100 τόσα θύματα (φωτιες Πελοπόννησο, Καμένη Αττική, χαμός Δεκεμβριανών, εκρήξεις και ΑρπιΤζι!) μόνο! Έστησαν τον «κακό Ελληνα» στοχεύοντας τον πατριωτισμό του ως φασισμό και την φυσική του αντίδραση στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ της χώρας του σαν ρατσισμό! ΜΕ την αγαστή βοηθεια των παντοτινών δουλικών της Παγκοσμιοποίησης/Διεθνισμού!
Την απανταχού και παντός σκοπού Αριστεράντζα και τους ενοχικούς απογόνους των εξαγορασμένων συνειδήσεων που τους υπηρέτησαν. Επιτέλους οι συνιστώσες όλων των Ελληνοβατών συναντώνται στους ανίερους σκοπούς τους.Ακόμα απορούμε ως ΗΛΙΘΙΟΙ, χρήσιμοι η αναλώσιμοι., τι σημασία έχει;;;;

Σχολιαστε