Τσακαλώτος: Αν «πέσει» η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η Ευρωζώνη.

tsakalotosΔεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως των τεράστιο χρέος της, σημειώνει ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει ότι

«δεν έχω συναντήσει κανέναν οικονομολόγο που να εκτιμά ειλικρινά ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως αυτό το χρέος».
«Δεν μπορεί να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει τώρα να δείξει διάθεση να εργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι «θα είναι πολύ αστεία και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη με πολύ ισχυρές φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις, αν δώσουν το σήμα ότι ύστερα από μια δημοκρατική εκλογή, δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουμε με μια νέα κυβέρνηση».

Θα είναι ένα μήνυμα, συνεχίζει, ότι πρόκειται για μια Ευρώπη που δεν μπορεί να ενσωματώσει μια δημοκρατική αλλαγή και ότι δεν μπορεί να ενσωματώσει μια κοινωνική αλλαγή.

Όμως, σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, «ο χειρότερος εφιάλτης μου θα ήταν να καταρρεύσει η Ευρωζώνη επειδή καταρρέει η Ελλάδα» και συμπληρώνει ότι «αν η Ελλάδα “πέσει” και απομακρυνθεί από την Ευρωζώνη, η ζώνη του ευρώ θα καταρρεύσει».

Από την αρχή έχουμε πει ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο, το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει από τις ίδιες τις πολιτικές λιτότητας, υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button