Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας δηλώνει ο Λουράντος (video)

Οι φαρμακοποιοί αλλά και οι άλλες ενώσεις που πήραν μέρος στην συνέντευξη Τύπου (ΕΝΕΛΒΙ, ΣΑΑΠΠ και ΣΕΚ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έβαλε στο κάδρο της συζήτησης η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, που πήρε το λόγο λίγο αργότερα.

«Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η ισοπέδωση βασικών δομών της κοινωνικής ζωής, η υγεία, η παιδεία, η διατροφή, με τη μέθοδο του σαλαμιού. 

«Ο υπουργός Υγείας έχει μεγάλη ευθύνη, τη μέθοδο του σαλαμιού την ξέρει καλά», πρόσθεσε σε έντονο ύφος η κ. Ανεμοδουρά. Η πρόεδρος του ΙΣΠ έκανε λόγο για «ισοπέδωση και εξαθλίωση της κοινωνίας». Αναφερόμενη στα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) τόνισε ότι πρόκειται για φάρμακα με θεραπευτική δράση που πρέπει να διακινούνται από ασφαλή μέρη, ενώ για το γάλα αναρωτήθηκε «μελιταίος πυρετός έχει μειωθεί στην Ελλάδα, θα τον επαναφέρουμε τώρα;». «Μιλάμε για τη δημόσια υγεία και πρέπει να τη διαφυλάξουμε», κατέληξε.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο θα προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη βλάβη σε 12.000 φαρμακεία και στις 30.000 οικογένειες που ζουν από αυτά, αλλά και στη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού (…) ευνοώντας με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα εκτός φαρμακείου».

«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών. Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υποδείξουν στον κ. Γεωργιάδη το καταστροφικό λάθος που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα. Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δισ. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης.

 Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι’ αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κ. Θεοδοσιάδης. Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, το νομοσχέδιο θα φέρει χιλιάδες λουκέτα σε φαρμακεία, μαρασμό του επιστημονικού κλάδου των φαρμακοποιών και εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού τις τιμές θα καθορίζουν οι ισχυροί αλυσίδων φαρμακείων και σούπερ μάρκετ.

Σχολιαστε