Τα ξημερώματα στις 06.00 επιτίθενται οι ειδικές δυνάμεις της παρανομης κυβέρνησης του Κιέβου κατά των δυνάμεων αυτοάμυνας

Φωτο 1
Η Ανατολική Ουκρανία φλέγεται κυριολεκτικά: Από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας έχουν καταλάβει τα βασικά κυβερνητικά κτίρια, έχουν στήσει μπλόκα στις βασικές οδικές αρτηρίες, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, έχουν περικυκλώσει αεροδρόμια έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί αερομεταφορά στρατευμάτων από το καθεστώς του Κiέβου που απειλεί να πατάξει με την βία την εξέγερση.

Το Κίεβο έχει δώσει προσθεσμία μέχρι αύριο στις 6 το πρωί τοπική ώρα να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους οι δυνάμεις αυτοάμυνας, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μακελειό.
Μετά τη Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο όπου σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες ρωσόφωνοι και ρωσόφιλοι διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει το δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτήριο. 
Στις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία υπάρχουν μέχρι στιγμής 50 τραυματίες αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Επίσης, οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν καταλάβει αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια και στις ανατολικές πόλεις Κραματόρσκ, Ντρούσκόβκα και Γενακίγιεβε.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων τουλάχιστον πέντε ρωσικές μηνανοκίνητες Ταξιαρχίες πολλές Μοίρες Πυροβολικού, δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων Spetznaz, μία αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μία Ταξιαρχία επικοινωνιών και πολλές μονάδες GRU εχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.
Η γενική επιφυλακή αφορά και τις Μοίρες των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών της Δυτικής και Νότιας Περιφέρειας.
Εκτίμησή μας, βάσει των πληροφοριών που λαμβάνει από έγκυρες πηγές το defencenet.gr από την Μόσχα: Δεν πρόκειται επί του παρόντος να επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις. Δεν έχουν τέτοιο σχεδιασμό για την παρούσα χρονική στιγμή και σίγουρα δεν είναι αρκετές οι δυνάμεις για μια τέτοια επιχείρηση.
Απαιτούνται τουλάχιστον διπλές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες για μια επέμβαση από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη και με δεδομένο, πάντα, ότι δεν πρόκειται να συναντήσουν καμία αντίσταση και ο πληθυσμός είναι απόλυτα φιλικός.
Άρα η μάχη που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες αφορά τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας και τις ουκρανικές καθεστωτικές δυνάμεις με σίγουρες «ενέσεις» των πρώτων από στελέχη της GRU που έχουν διεισδύσει στην ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους και οι δεύτεροι από μισθοφόρους της Blackwater που πληρώνονται από την CIA και το Κίεβο.
Επιτέλους θα δούμε «Πόσο αξίζουν» οι μισθοφόροι της Blackwater σε μία σύγκρουση όχι απέναντι σε Άραβες, αλλά σε σκληροτράχηλους Ρώσους…
Φωτο 1:Ενοπλοι των ρωσόφωνων Δυνάμεων Αυτοάμυνας περιμένουν τις καθεστωτικές δυνάμεις από το Κίεβο με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
 Δυνάμεις Αυτοάμυνας στο μπλόκο έξω από το γραφείο της μυστικής υπηρεσίας στο Λουγκάνσκ το οποίο έχουν καταλάβει.

defencenet

1 comment

 1. Επείγουσα συνεδρίαση γαι το θέμα της Ουκρανίας θα
  πραγματοποιήσει το βράδυ της Κυριακής το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – στις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (03.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν ρωσικού αιτήματος.

  «Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 8 μ.μ. κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας», δήλωσε διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ουκρανίας κάτι που αποκλείεται να δεχθεί η Ρωσία αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε έμμεση αναγνω΄ριση της ουκρανικής «κυβέρνησης» την οποία δεν αναγνωρίζει έτσι ή αλλιώς.
  Η Ρωσία ζήτησε «επείγουσα» σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.
  «Η ρωσική πλευρά θα φέρει την κρίση στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία επειγόντως ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
  «Αυτήν τη στιγμή, από τη Δύση εξαρτάται η δυνατότητα αποφυγής ενός εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία», είπε.

  defencenet

  Απάντηση

Σχολιαστε