Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική – USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο

tessera-aeroplanofora-stelnoun-stin-koreatikiΕπιχείρηση σοκ και δέος από τις ΗΠΑ καθώς στην Κορεατική Χερσόνησο θα αναπτυχθούν 4 αμερικανικά αεροπλανοφόρα μαζί με τις ομάδες μάχης τους και συγκεκριμένα τα USS Nimitz (CVN 68), USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt και το USS Carl Vinson που βρίσκεται ήδη εκεί. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε πως τα 2 αεροπλανοφόρα θα ξεκινήσουν ασκήσεις μαζί στην περιοχή και το ένα αργότερα θα αποχωρήσει. Το τελευταίο μένει να το δούμε αλλά όπως και να χει μιλάμε για μια απίστευτη ισχύ με πάνω από 300 μαχητικά.

Οι κινήσεις αυτές των ΗΠΑ ήταν γνωστές στον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτό εξηγεί και την σημερινή του κίνηση να κάνει επίδειξη της αντιαεροπορικής ομπρέλας των ΗΠΑ με την βορειοκορεατική έκδοση των S-300PMU2.

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει δύναμη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή η οποία είναι ικανή να αναπτυχθεί σε ελάχιστο χρόνο μεταφέροντας μεγάλη δύναμη πυρός. Πρόκειται για τα πλοία USS Bonhomme Richard (LHD 6) στη βάση Sasebo της Ιαπωνίας και USS Ashland (LSD 48)

«Άγρια» σχέδια έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ για τον ομόλογο του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ήδη ευρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και  Ρωσίας,  όσο και για το Πεκίνο σε σχέση με αμφισβητούμενα εδάφη στην θάλασσα της νέας νότιας Κίνας.

Για τον λόγο αυτόν και η μάδα μάχης του αεροπλανοφόρου  USS Nimitz  θα αναπτυχθεί στον Ειρηνικό για πρώτη φορά μετά  το 2013, ανακοίνωσε ο διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού .

«Η ομάδα μάχης του USS Nimitz (CVN 68), και αντιτορπιλικά USS Kidd (DDG 100) και USS Shoup (DDG 86) προγραμματίζουν να αποπλεύσουν από τον ναύσταθμο τους την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σχολιαστε