Συρία: Η χώρα μας διαθέτει αμυντικά μέσα που θα κάνουν τον κόσμο «να σαστίσει». Το να τα βάζει κανείς με την Συρία δεν είναι μικρή υπόθεση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στενότατος σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ. Και σε κάθε τόνο έχει ταχθεί κατά της επέμβασης στη χώρα. Σε αυτό φαίνεται πως «πατά» και η συριακή κυβέρνηση, που δηλώνει έτοιμοι να αμυνθεί αν δεχτεί επίθεση.

«Ακούμε τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν γύρω μας. Αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά της Συρίας πιστεύω ότι το να χρησιμοποιούν ως άλλοθι τα χημικά όπλα δεν είναι καθόλου σωστό. Τους προκαλώ να δείξουν τι έχουν ως απόδειξη», σημείωσε και «απείλησε» πως η χώρα του διαθέτει αμυντικά μέσα που θα κάνουν τον κόσμο «να σαστίσει». «Το να τα βάζει κανείς με την Συρία δεν είναι μικρή υπόθεση. Διαθέτουμε αμυντικά μέσα που θα κάνουν τους άλλους να σαστίσουν», είπε.


Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την σύμμαχό της Συρία. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Συρία. Οι σχέσεις μας θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και ευχαριστούμε την Ρωσία για την υποστήριξή της, όχι μόνον διότι υπερασπίζεται τη Συρία, αλλά και διότι υπερασπίζεται τον εαυτό της», πρόσθεσε.


«Εάν ο σκοπός ενός πιθανού (ξένου) στρατιωτικού πλήγματος είναι να επιτευχθεί μια (νέα) ισορροπία δυνάμεων. . . αυτό αποτελεί αυταπάτη και δεν είναι δυνατό να γίνει», είπε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο. Ο Μουάλεμ επέμεινε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει τη στρατιωτική της εκστρατεία εναντίον των αντικαθεστωτικών παρά τις οποιεσδήποτε ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Υποστήριξε δε ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την αλ Κάιντα, καθώς και του Ισραήλ.

«Μια πολεμική προσπάθεια που θα διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ισραήλ και δευτερευόντως του Μετώπου αλ Νόσρα», της ένοπλης οργάνωσης η οποία δηλώνει πίστη στην αλ Κάιντα και μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία
.

1 comment

  1. ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ:O Βενιζέλος σημείωσε ότι επικοινώνησε με την κα Ashton, που είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ αλλά και με τον Γάλλο ομόλογό του. Προσέξτε τη δήλωσή του: “προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη και είμαστε σε επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες”.

    «Εμείς θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων, η οποία είναι ειδεχθές έγκλημα, προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει η αντίδραση να είναι καθαρή και απόλυτη. Πρέπει, βεβαίως, να διαφυλαχθεί η προοπτική της πολιτικής διαδικασίας. Πρέπει να διαφυλαχθεί η δυνατότητα για τη λεγόμενη “Γενεύη ΙΙ”, μέσα από την οποία μπορεί να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Συρίας που είναι επίσης μια χώρα καθοριστική για την ευρύτερη περιοχή. Εμείς προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη και είμαστε σε επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, γιατί και με τις χώρες του Αραβικού κόσμου έχουμε πολύ στενή συνεργασία και επαφή προς την κατεύθυνση αυτή».

    Απάντηση

Σχολιαστε