Συντριβή Airbus A320 στη Γαλλία – Στην πλειοψηφία τους Γερμανοί – Ανάμεσά τους και 45 Ισπανοί

germanwingsΈνα αεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη σήμερα το πρωι στη νότια Γαλλία. Δεν υπάρχει κανείς επιζών.150 είναι οι νεκροί σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γαλλικού υπουργείου.

Πρόκειται για αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), το οποίο μετέφερε 142 επιβάτες και είχε οχτώ άτομα πλήρωμα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του «Marigmane»,εκτελούσε το δρομολόγιο Ντίσελντορφ – Βαρκελώνη και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

H συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαιώνεται από τις γαλλικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο που έπεσε ήταν της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 142 επιβάτες και οχτώ άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε γαλλικό χωριό.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του «Marigmane» εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε ότι μάλλον δεν υπάρχουν επιζήσαντες από την συντριβή του αεροσκάφους της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους, στις 09.39 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί έστειλε σήμα SOS.

Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.

defencenet

Σχολιαστε