Στα 200 ευρώ θα φθάσουν τη σύνταξη…

Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα». Με αυτό που βλέπετε θα την βγάζετε ..ένα..μήνα. 

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη 360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.

Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα… εξαφανιστούν. Το σχέδιο της είναι να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, με βασικό «κορμό» το ΙΚΑ, που θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και το οποίο θα χορηγεί σταδιακά σύνταξη μειούμενη μέχρι να φτάσει στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος. Να σημειωθεί πάντως πώς έχουν επιβληθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξεων.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν είναι άλλο από το να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι σήμερα στα 2,6 δις, όπως αξιώνει η τρόικα για περαιτέρω περικοπές.

Φαίνεται επίσης πώς προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέσο όρο αναπλήρωσης των συντάξεων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του μισθού συνηγορούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Κι απ’ ότι φαίνεται τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλα. Έφτασε η κυβέρνηση να προτρέπει τους ασφαλισμένους, μέχρι και το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη σύνταξη για την επιβίωση τους.

Σχολιαστε